Ανακοίνωση για το φορολογικό, από τους Συνταξιούχων ΙΚΑ της Μαγνησίας

ΕΠΙΣΗΣ καλούν σε συμμετοχή στην συγκέντρωσή τους στις 20 Δεκέμβρη στο Ε.Κ.Β.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση – κάλεσμα, όπως έφτασε στο inbox του e-mail μας:

Η συγκυβέρνηση με τη συμμετοχή της «Κυβερνώσας αριστεράς» δια της φορααρπαγής, για άλλη μια φορά και συνεχίζοντας το «βιολί» όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, λεηλατεί το πενιχρό εισόδημα που έχει απομείνει από τις βάρβαρες πολιτικές των περικοπών και των μειώσεων στους συνταξιούχους, εργαζόμενους, φτωχή αγροτιά, αυτοαπασχολούμενους στο όνομα πάντα του απαράβατου κανόνα που υπηρετούν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ «σωτηρία του κεφαλαίου».

Οι φτωχοί ακόμα πιο φτωχοί και οι πλούσιοι (βλέπε μονοπώλια) ακόμα πιο πλούσιοι έρχεται να συνεχιστεί και με αυτά τα νέα φοροαρπαχτικά μέτρα σε βάρος μας. Με φόρους που συμμετέχει ο λαός στο 97% και τα μονοπώλια στο 3% δείχνει καθαρά τι θέλουν να πετύχουν συγκυβέρνηση – Ε.Ε – ΕΚΤ και ΔΝΤ «το τετράδυμο» αυτό της συμφοράς για το τόπο και το λαό.

Οι συντεχνίες των εφοπλιστών – βιομήχανων – πετρελαιάδων και οι λοιποί της αγίας οικογένειας του κεφαλαίου απολαμβάνουν συνέχεια και διαχρονικά τη προστασία και αυτής της κυβέρνησης.

Αν στο σύνολο τον 190 δις και πάνω φορολογικών εσόδων οι έχοντες και κατέχοντες συμμετέχουν με 9 δις τα υπόλοιπα 181 δις περίπου ποιός τα πληρώνει; Φυσικά ο λαός.

Αν από 2004 μέχρι το 2013 που το κεφάλαιο συμμετείχε αρχικά με 11,9% και στη δεκαετία αυτή η συμμετοχή του μειώθηκε στο 3,3% τη ζημιά αυτή ποιός τη πληρώνει; Φυσικά ο φτωχός λαός.

Αν η φορολόγηση των μετόχων μεγάλων επιχειρήσεων μειώνεται κατά 8 – 10 μονάδες και υπάρχει φυσικά ατελείωτος κατάλογος φοροαπαλλαγών στο μεγάλο κεφάλαιο τη ζημιά ποιος τη πληρώνει; Φυσικά ο φτωχός λαός.

Ας μην έχουμε αυταπάτες. Αυτό είναι το καπιταλιστικό σύστημα και αυτά τα συγκεκριμένα συμφέροντα υπηρετεί σε βάρος φυσικά του φτωχού λαού.

Οι αγώνες των συνταξιούχων μαζί και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων είναι αυτοί που πρέπει να ανατρέψουν φοροληστίες και καπιταλισμό. Όποια διαχείριση και αν υπάρξει ο άνθρωπος δεν πρόκειται στον αιώνα τον άπαντα να βγει πάνω από τα κέρδη του κεφαλαίου. Μόνο αν το καταργήσει.

Καλούμε τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση μας στις 20 Δεκέμβρη 2012 που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Βόλου 11π.μ., για να δείξουμε άλλη μια φορά όλοι μαζί ότι δεν σκύβουμε το άσπρο μας κεφάλι σε κανενός είδους δυνάστη, αλλά αντιστεκόμαστε στις βάρβαρες πολιτικές του έως ότου να ανατρέψουμε και αυτόν και αυτές.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει