Ανακοίνωση της Αυτοδιοικητικής Κίνησης Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την Τετάρτη 12-2-2014 πραγματοποιήθηκε ανοικτή συγκέντρωση των κατοίκων του δημοτικού διαμερίσματος ΖΑΓΟΡΑΣ στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ της ΖΑΓΟΡΑΣ.

Το θέμα της συγκέντρωσης ήταν η συζήτηση πάνω στις θέσεις της κίνησης για την τοπική αυτοδιοίκηση και τις επερχόμενες εκλογές.

Οι παρευρισκόμενοι, ικανοποιητικός αριθμός ατόμων, τοποθετήθηκαν και συζήτησαν πάνω στις αρχές της κίνησης.

Έγιναν τοποθετήσεις και ανταλλαγές απόψεων μέσα σε ενωτικό πνεύμα και πιστεύουμε να επικρατήσει μέχρι τέλος.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι θέλουμε «ένα δημοτικό συμβούλιο και ένα επικεφαλή να χαρακτηρίζονται από ήθος, δημοκρατικότητα, ικανότητα, γνώση των προβλημάτων της περιοχής, του σφυγμού των ανθρώπων της, αποφασισμένοι να αγωνίζονται προκειμένου να κατοχυρώσουν τις κατακτήσεις της τοπικής κοινωνίας και να διεκδικήσουν καινούργιες. Ένα δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο που θα διεκδικεί σε συνεχή βάση ότι θα είναι αναγκαίο για να εξασφαλίζει την αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση των πολιτών στο τόπο τους. Θέλουμε ένα δήμο που να αφουγκράζεται το πολίτη και μια λειτουργία που να εξασφαλίζει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στα θέματα που θα προκύπτουν.

Βασικά θέματα της περιοχής όπως η διαφύλαξη και αξιοποίηση των υδάτινων πόρων της, η αγροτική παραγωγή, το δάσος, η θάλασσα, η τουριστική ανάπτυξη κυριάρχησαν στις τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν, μεταξύ των άλλων ,νυν και πρώην εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, πρόεδροι και μέλη φορέων, όπως και αρκετοί νέοι της περιοχής μεταξύ των
ενεργών πολιτών.

Αποφασίστηκε η συγκρότηση επταμελούς συντονιστικής επιτροπής που θα διεκπεραιώσει τις διαδικασίες για την ανάδειξη του επικεφαλής της κίνησης για τις δημοτικές εκλογές.

Από την συγκέντρωση εξελέγησαν τέσσερα άτομα και τα υπόλοιπα τρία θα εκλεγούν από την επόμενη συγκέντρωση που θα γίνει στη δημοτική ενότητα του πρώην Δήμου Μουρεσίου τη Τρίτη 18-2-2014.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει