Ανοιχτή επιστολή αντιδημάρχου Ν. Πηλίου Ευ. Νασιόπουλου για τον σταθμό Άνω Γατζέας

Διαβάστε την ανακοίνωση – ανοιχτή επιστολή, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Με έκπληξη διάβασα τα δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο με τις επιστολές του κ. Γεώργιου Παπαδόπουλου και του κ. Κων/νου Μωράρου, σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την επισκευή του σιδηροδρομικού σταθμού, από Άνω Λεχώνια έως Μηλιές. Προβλήματα σημαντικά για τους κατοίκους της περιοχής αυτής, αλλά και σε άλλες περιοχές κυρίως της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου Νηλείας.

Η αλήθεια βέβαια απέχει εκατομμύρια φωτός από τα λεγόμενα της επιστολής, διακρίνοντας μία προσωπική εκτόξευση λάσπης και συκοφαντίας, η οποία όμως ποτέ στην συνολική παρουσία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν με άγγιξε, αντιθέτως χωρίς να αποπροσανατολιστώ έμεινα πιστός στα καθήκοντά μου, βοηθώντας τους δημότες και υπηρετώντας τους, όπως άλλωστε είναι το σωστό και το έντιμο, προσπαθώντας με όλες τις δυνάμεις μου να βρίσκω διεξόδους στα προβλήματα, λύνοντάς τα στο μέτρο του δυνατού και με την κατάσταση όπου έχει περιέλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και το κράτος μας τα τελευταία χρόνια.

Από την πρώτη στιγμή όπου ενημερώθηκα από τους Τοπικούς συμβούλους της Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου Νηλείας, έγιναν συναντήσεις τόσο με κατοίκους της περιοχής όσο και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες. Παρουσία όλων των Δημοτικών Συμβούλων της Δ.Ε. Μηλεών, που κατάγονται από τον Άγιο Γεώργιο και του Τ.Σ. Αγίου Γεωργίου Νηλείας, επισκεφτήκαμε την Εφορία Νεοτέρων Μνημείων.

Στο Δημοτικό κατάστημα στις Μηλιές έγιναν πολλές συσκέψεις για το τεράστιο πρόβλημα αυτό και συγκεκριμένα σε μία από αυτές ήταν παρών μετά από δική μου πρόσκληση ο κ. Παπαδόπουλος, όπου και ανέπτυξα την στρατηγική μου για το θέμα αυτό, η οποία και συναποφασίστηκε από όλους ποιες ενέργειες θα ακολουθήσουν για την λύση των προβλημάτων.

Ωστόσο αν και από την αρχή διέκρινα ότι η μόνη εφικτή λύση για τον Σταθμό της Άνω Γατζέας ήταν η κατασκευή παράπλευρου δρόμου, διότι δεν ήταν δυνατόν να επιτραπεί από τον ΟΣΕ σε καμία περίπτωση στο τούνελ η ταυτόχρονη διέλευση τραίνου και αυτοκινήτων, δυστυχώς οι υπόλοιποι θεωρούσαν ότι έπρεπε να επιμείνουμε στην διέλευση των αυτοκινήτων μέσα από τις γραμμές, γι’ αυτό και υπήρξε η μικρή καθυστέρηση της κατασκευής του δρόμου, λύση η οποία αργότερα επικράτησε ως μοναδική λύση του προβλήματος.

Δυστυχώς δεν έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος ακόμη διότι υπάρχουν αντιρρήσεις από τους ιδιοκτήτες που θα περάσει ο δρόμος, οι οποίες όμως με την συμβολή του Τ.Σ., φορέων και κατοίκων της περιοχής πιστεύω ότι το προσεχές διάστημα θα βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε να ξεκινήσει το έργο.

Με την ευκαιρία να γνωστοποιήσω ότι τις επόμενες μέρες δημοπρατούνται δύο σημαντικά έργα για την Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου, ήτοι: Πρώτον η ασφαλτόστρωση προς κοιμητήριο και γήπεδο στην Γατζέα και δεύτερον τσιμεντοστρώσεις στο αγροτικό δίκτυο σε διάφορα σημεία.

Εγκαθίσταται ο ξυλουργός για την αντικατάσταση – επισκευή κουφωμάτων στο κτίριο της Τ.Κ. στον Άγιο Γεώργιο, τοποθετούνται καινούργιοι κάδοι απορριμμάτων σε όλους τους οικισμούς του Αγίου Γεωργίου, καθώς και μετά από ενέργειες του Τοπικού Συμβούλου κ. Κώστα Κανταρτζή σε συνεργασία μαζί μου, με συνεργείο του Δήμου κλείστηκαν σχεδόν όλες οι λακκούβες στο οδικό δίκτυο από Κάτω Γατζέα – Άνω Γατζέα -Αγία Τριάδα – Άγιος Γεώργιος.

Και τέλος έχει ολοκληρωθεί, παίρνοντας έγκριση και από την Εφορία Νεοτέρων Μνημείων, η Μελέτη Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης, του οικισμού του Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε το έργο σε πρόγραμμα.

Έτσι λοιπόν τα ψεύδη περί «εκκωφαντικά απών» δεν με αγγίζουν, αλλά με δουλειά και την δέουσα σοβαρότητα ιεραρχούνται προβλήματα και λύνονται.

Επίσης δεν θα σχολιάσω υπογραφές ότι ο Δήμος Νοτίου Πηλίου δεν ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα από άτομα με προεκλογικές προθερμάνσεις, θεωρώντας ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και η περιοχή αλλά και τα άτομα όπου καλλιεργούν τέτοιου είδους μεθοδεύσεις, δείχνουν τα σημάδια τους στην κοινωνία με λάθος τρόπο εάν όχι γι’ αυτούς για την περιοχή σίγουρα.

Τέλος περί καλέσματος του Δημάρχου κ. Φορτούνα να αρχίσει τις περιοδείες, θα τους θυμίσω ότι η λειτουργία μιας Δημοτικής αρχής είναι ομαδική και ο Δήμαρχος είναι ενήμερος κάθε ώρα και στιγμή, για όλα τα κυρίαρχα θέματα όπου απασχολούν την Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου και τα αποτελέσματα είναι προϊόν συνομιλίας, δουλειάς και όχι μόνο δικιά μου ή του κ. Δημάρχου, αλλά όλων μας και κυρίως των κατοίκων της Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου Νηλείας, όπου με τους περισσότερους έχω συχνή συνομιλία ακούγοντας τα προβλήματά τους.

Υ.Γ. Να σταματήσουμε κ. Μοράρε τις καταγγελίες για δρόμους όταν πρόκειται για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ
ΝΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει