Αντίθετη με την απόφαση του ΕΣΒ η ΠΑΣΕΒΕ για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τη Δευτέρα 13/07 συνεδρίασε η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και πήρε κατά πλειοψηφία την απόφαση να προτείνει στους συναδέλφους εμπόρους να ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή 19/7 που είναι η μια από τις 8 νομοθετημένες Κυριακές.

Καταγγέλλουμε την απόφαση αυτή, που πάρθηκε από την παράταξη ‘Ενωτικό Εμπόριο’. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που παίρνουν απόφαση για ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή. Με την στάση τους το μόνο που κάνουν είναι να δώσουν ένα επιπλέον πάτημα στα μονοπώλια να μας αφανίσουν. Όφελος από το άνοιγμα τις Κυριακές έχουν μόνο οι μεγάλες εταιρίες και είναι μια βασική αιτία για το λουκέτο στα μαγαζιά μας. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΕΣΒ με δηλώσεις του στην ουσία είπε ότι μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου πρέπει να βάλουμε πλάτη. Λες και ο κόσμος θα έχει λεφτά για να κάνει αγορές ή εμείς θα αντέξουμε το δυσβάσταχτο ΦΠΑ.

Στον αντίποδα η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ‘Έμποροι έτοιμοι για όλα’ συνεχίζουν να κοροϊδεύουν και να εμπαίζουν τους συναδέλφους με τον ύπουλο και υπονομευτικό τρόπο που φαίνεται ότι τον ξέρουν πολύ καλά. Όλη την προηγούμενη εβδομάδα καλούσαν τον εμπορικό κόσμο να ψηφίσει ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, που τελικά έγινε ένα τεράστιο ΝΑΙ. Το τρίτο μνημόνιο που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή το Κόμμα τους, εμπεριέχει νόμο για ανοιχτά τις 52 Κυριακές το χρόνο και μέτρα φωτιά για όλο το λαό. Όμως το θράσος τους δεν έχει όρια αφού στη συνεδρίαση του ΕΣΒ ζήτησαν να είναι τα μαγαζιά κλειστά την Κυριακή. Ποιόν κοροϊδεύετε κύριοι; Από τη μια συμφωνείτε και στηρίζετε την Κυβέρνηση του τρίτου κατά σειρά μνημονίου και από την άλλη με επαναστατικό λόγο προσπαθείτε να αποδείξετε στον κόσμο ότι θα παλέψετε ενάντια σε αυτά που οι ίδιοι φέρατε;

Και οι δύο παρατάξεις είναι με την ΕΕ άρα με τους εχθρούς μας τα μονοπώλια. Και οι δύο παρατάξεις είναι με τα μνημόνια διαφόρων αποχρώσεων. Οι έμποροι του μόχθου που είμαστε πνιγμένοι από τα χρέη και μέσα στην αναδουλειά πρέπει να τους γυρίσουμε την πλάτη.

Η ΠΑΣΕΒΕ κρατάει πάντα συνεπή και σταθερή στάση απέναντι σε όλα αυτά που συμβαίνουν, ποτέ δεν έκρυψε την αλήθεια από κανέναν και δεν την στόλισε με ωραία λόγια και επαναστατικές φαμφάρες. ΤΩΡΑ όλοι μαζί ενωμένοι σε συμμαχία με τους εργαζόμενους να βγούμε στους δρόμους. Μην περάσει η απογοήτευση και η μοιρολατρία. Καλούμε κάθε συνάδελφο έμπορο, που νιώθει αγανάκτηση από την όλη κατάσταση όσο και εμείς να συμμετέχει στη συγκέντρωση της ΠΑΣΕΒΕ και άλλων φορέων την Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 7:30 το απόγευμα στην Πλατεία Πανεπιστημίου. Κανένας έμπορος να μην ανοίξει το μαγαζί του την Κυριακή 19 Ιουλίου. ΌΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει