Απάντηση Π. Σκοτινιώτη στην επερώτηση της Ζ. Μακρή για τη ΔΕΥΑΜΒ και ανταπάντηση από την Ζέττα

Κανείς δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να κερδοσκοπεί με το πολύτιμο κοινωνικό αγαθό, το νερό, τόνισε σήμερα ο δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Πάνος Σκοτινιώτης, αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με το θέμα της αξιοποίησης νερών από την πηγή Γεράκια που βρίσκεται σε κτήμα ιδιώτη στην Πορταρτιά, μετά από σχετική επερώτηση της ομάδας μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, ο κ. Σκοτινιώτης εξήγησε ότι μετά από συζήτηση με τον κτηματία αποφασίστηκε να τοποθετηθεί ένας αγωγός και ένα παροχόμετρο με σκοπό να εξετασθεί σε βάθος χρόνου η ποσότητα και η ποιότητα του νερού που προέρχεται από το κτήμα του, χωρίς βεβαίως να καταβληθεί κανένα τίμημα.

Διευκρίνισε ότι ο νόμος εδώ και χρόνια έχει ξεκαθαρίσει ότι τα νερά που προέρχονται από πηγή σε κτήμα ιδιώτη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δική του χρήση και φυσικά να παραχωρηθούν άνευ τιμήματος εάν ζητηθεί, ή έπειτα από απαλλοτρίωση στην εκάστοτε ΔΕΥΑ.

«Αν νομίζουν ότι κάποιοι μπορούν να προσδοκούν οφέλη από τη ΔΕΥΑΜΒ για νερά που τρέχουν στο κτήμα τους να το ξεχάσουν».

Τέλος επισήμανε ότι κάποιοι πρέπει να σταματήσουν το κυνήγι μαγισσών, κι ότι το Δ.Σ. της επιχείρησης θ’ αποφασίσει αν τελικά το νερό είναι κατάλληλο για χρήση.

Με αφορμή τις δηλώσεις του δημάρχου, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου, Ζέττα Μακρή, δήλωσε:

«Επιτέλους, ο δήμαρχος μίλησε! Μίλησε ο ίδιος και όχι διά αντιπροσώπων. Χαιρόμαστε, που το έκανε, έστω κι αν βρήκε μ΄ αυτόν τον τρόπο μία καλή ευκαιρία να μας επιτεθεί. Με αφορισμούς και όχι στοιχεία. Η συζήτηση της επερώτηςής μας στο δημοτικό συμβούλιο προμηνύεται ενδιαφέρουσα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει