Απλουστεύεται η διαδικασία χορήγησης αδειών υφιστάμενων δικαιωμάτων χρήσης νερού

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας υπό τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, σύσκεψη σχετικά με την εφαρμογή της ΚΥΑ 150559/11 (ΦΕΚ 1440 Β’16-6-11) που αφορά την διαδικασία χορήγησης αδειών υφιστάμενων δικαιωμάτων χρήσης νερού. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Ζήσης Γρηγορίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Αργύρης Μποτός, Ράνια Σταφύλη και Χρήστος Σιδερόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας.

Με απόφαση του περιφερειάρχη δόθηκε εντολή απλούστευσης των προβλεπόμενων διαδικασιών με γνώμονα τη διευκόλυνση των αγροτών και την ελαχιστοποίηση του αντίστοιχου κόστους. Εντός των ημερών θα είναι στη διάθεση των αγροτών στα τμήματα Υδροοικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων καθώς και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας τα αντίστοιχα έντυπα, που θα περιλαμβάνουν:

1. την αίτηση
2. την περιβαλλοντική έκθεση
3. τα απαιτούμενα δικαιολογητικά
καθώς και οδηγίες για τη συμπλήρωσή τους.

Η όλη διαδικασία με βάση την ΚΥΑ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 16/12/2011.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε:

«Προεκλογική μας δέσμευση και πάγια θέση μας ήταν η απλούστευση της διαδικασίας και η ελαχιστοποίηση του κόστους για τη χορήγησης αδειών υφιστάμενων δικαιωμάτων χρήσης νερού.

Η πίεση που ασκήσαμε όλο αυτό το διάστημα αλλά και η συνεργασία που είχαμε με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έφεραν σήμερα αυτό το ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Δηλαδή απλές διαδικασίες και μείωση του κόστους.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων, συστεγάσαμε τις υπηρεσίες της αιρετής Περιφέρειας με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στο ίδιο κτίριο, όπου οι υπηρεσιακοί παράγοντες είναι έτοιμοι να βοηθήσουν και να συνδράμουν με κάθε τρόπο στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει