Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά της προσωρινής πεζοδρόμησης της παραλιακής οδού Αγριάς

Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας απέρριψε την προσφυγή κατοίκων της Αγριάς κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου περί έγκρισης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην παραλιακή οδό Αγριάς.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά την προσωρινή πεζοδρόμηση, λόγω θερινής περιόδου, της παραλιακής οδού Λ. Δημοκρατίας στο τμήμα της από 28ης Οκτωβρίου έως Ανδρέα Παπανδρέου. Κάτοικοι της Αγριάς κατέθεσαν προσφυγή ζητώντας την ακύρωση της απόφασης, ωστόσο η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Κ. Γερακούδη απέρριψε την προσφυγή, αναφέροντας μεταξύ άλλων στο σκεπτικό της ότι «η κυκλοφορία των οχημάτων στο εκ λόγω σημείο δεν διακόπτεται αλλά εκτρέπεται για λόγους ασφαλείας των κατοίκων, των επισκεπτών και των εργαζομένων στα καταστήματα εστίασης που βρίσκονται κατά μήκος της βόρειας πλευράς της παραλιακής οδού».

Στους λόγους για τους οποίους απορρίφθηκε η προσφυγή επισημαίνεται επίσης το γεγονός ότι η απόφαση συνοδεύεται από μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων του Τμήματος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Δήμου Βόλου, καθώς και ότι αφορά την προσωρινή πεζοδρόμηση της οδού και την αλλαγή της κατεύθυνσης κυκλοφορίας των οχημάτων σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες έως την 30η Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια ισχύος της κανονιστικής απόφασης η πορεία των οχημάτων γίνεται με κατεύθυνση

α) από Βόλο προς Λεχώνια μέσω των οδών Λ. Δημοκρατίας – 28ης Οκτωβρίου – Α. Παπανδρέου – Λ. Δημοκρατίας και β) από Λεχώνια προς Βόλο μέσω των οδών Λ. Δημοκρατίας – Εθν. Αντίστασης – Ρ. Φεραίου – προέκταση οδού Ρ. Φεραίου – Αναπαύσεως – Λ. Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με την απόφαση, το μέτρο αυτό ισχύει από 27 Μαϊου έως 11 Σεπτεμβρίου, για τις ημέρες Δευτέρα έως και Πέμπτη τις ώρες από 20:00 – 01:00, για τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή τις ώρες από 20:00 έως 02:00 και από 12 έως 30 Σεπτεμβρίου, μόνο τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή τις ώρες από 20:00 έως 02:00.

Ιδιαίτερα, η διαδρομή

β) από Λεχώνια προς Βόλο ισχύει και τις Κυριακές από 29 Μαϊου έως και 11 Σεπτεμβρίου, τις ώρες από 09:00 έως 16:00.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει