Από Δήμαρχος Τρικκαίων …Δικαστής των υπαλλήλων του Δήμου ο Χρήστος Λάππας

«Αδειάζει» τον Δήμαρχο Τρικκαίων Χρήστο Λάππα, έγγραφο του ΟΑΕΔ σχετικά με την επίμαχη υπόθεση που αφορά την απόλυση 6 υπαλλήλων του Δήμου που απασχολούνταν με πρόγραμμα «μερικής απασχόλησης» και είχαν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, όπως είχε αποκαλύψει το trikalanews.gr.

Μετά την ανταλλαγή εξωδίκων, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας, κατήγγειλε την σύμβαση εργασίας των 6 υπαλλήλων στις 7 Ιουλίου 2011 και την απόφαση μεταξύ άλλων, την κοινοποίησε και στον ΟΑΕΔ Τρικάλων.

Οι απολυθέντες υπάλληλοι, προσέφυγαν στην Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κατά της απόφασης του κ. Λάππα.

Ο ΟΑΕΔ Τρικάλων από την πλευρά του, ζήτησε με έγγραφό του από την κεντρική διοίκηση του Οργανισμού, να ενημερωθεί, αν οι 6 απολυμένοι υπάλληλοι δικαιούνται επίδομα ανεργίας.

Οι απολυμένοι υπάλληλοι, λάβανε τελικά το επίδομα ανεργίας, αλλά το έγγραφο του ΟΑΕΔ που έφτασε πριν από 2 ημέρες, αναφέρει πως μόνο το Δικαστήριο μπορεί να κρίνει αν μια επίσχεση εργασίας είναι καταχρηστική και όχι ο Δήμαρχος-εργοδότης και κατά συνέπεια, ήταν παράνομη η απόφαση του κ. Λάππα, να κρίνει την επίσχεση εργασίας, ενώ θα έπρεπε να προσφύγει στα Δικαστήρια να αποφανθούν επί αυτής, αλλά δεν το έπραξε.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, ο Δήμος, καλείται να πληρώσει την μισθοδοσία των 6 υπαλλήλων κατά το διάστημα της επίσχεσης εργασίας και επιπλέον τον χρόνο της αδείας των υπαλλήλων.

Ένα ακόμη πλήγμα για τον πολύπαθο οικονομικά Δήμο Τρικκαίων….

Μπορεί επίσης να σας αρέσει