Αρχές Σεπτεμβρίου η μετακόμιση της Πολεοδομίας στο κτίριο Σπίρερ

Την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η μετακόμιση των τριών υπηρεσιών Πολεοδομίας, (Βόλου, Ν. Ιωνίας, Λοιπών Δημοτικών Ενοτήτων), από τα κτίρια που στεγάζονται η κάθε μία ξεχωριστά, δηλ. από την Τοπάλη αυτή του Βόλου, από το Μεταξουργείο αυτή της Ν. Ιωνίας και από το Διοικητήριο (Ελ. Βενιζέλου – Αναλήψεως) αυτή των Λοιπών Δημοτικών Ενοτήτων, στο κτίριο του Σπίρερ.

Όπως σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Ν. Μόσχος, η μετακίνηση των τριών αυτών υπηρεσιών αποτελεί την μεγαλύτερη και πιο σύνθετη μετακόμιση υπηρεσιών, που έχει γίνει έως σήμερα μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη. Ως εκ τούτου, ζητείται η κατανόηση των πολιτών και των μηχανικών, καθώς κατά τη διάρκεια της μετακόμισης και της εγκατάστασης των υπηρεσιών αυτών στο κτίριο Σπίρερ, οι πολεοδομίες αναγκαστικά θα παραμείνουν κλειστές για λίγες ημέρες, δεδομένου ότι, εκτός των άλλων, θα πρέπει να μεταφερθεί και το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο της Πολεοδομίας.

Συγκεκριμένα, ανακοινώνεται ότι:

α) η Πολεοδομία του Δήμου Βόλου και της Ν. Ιωνίας θα είναι κλειστή για το κοινό από τις 5/9 έως τις 9/9

β) η Πολεοδομία των Λοιπών Δημοτικών Ενοτήτων θα είναι κλειστή για το κοινό από τις 12/9 έως τις 15/9.

Ωστόσο, όπως τονίζει ο κ. Μόσχος, η λειτουργία της Πολεοδομίας σε ένα ενιαίο κτίριο θα βελτιώσει αποτελεσματικά την παροχή των υπηρεσιών στους πολίτες και στους μηχανικούς. Σε συνδυασμό μάλιστα με την εφαρμογή του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, η υπηρεσία αυτή θα έχει όλα τα προαπαιτούμενα για την αποτελεσματική διαχείριση των υποθέσεων αρμοδιοτήτων της, έτσι ώστε να αποτελεί μια σύγχρονη υπηρεσία φιλικά προς τον πολίτη, ανταποκρινόμενη και στις νέες εξαγγελλόμενες αλλαγές στον τρόπο έκδοσης των οικοδομικών αδειών ή στις απαιτήσεις που θα επιφέρει η ρύθμιση των αυθαιρέτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει