Βίντεο – ντοκουμέντο από την επίθεση των κουκουλοφόρων σε καθολική εκκλησία της Κωνσταντινούπολης


Ένα βίντεο – ντοκουμέντο το οποίο δημοσιεύει η Yeni Şafak, απεικονίζει τους δύο ένοπλους κουκουλοφόρους που εισέβαλλαν στην καθολική εκκλησία της Κωνσταντινούπουλης το πρωί της Κυριακής να βαδίζουν με αργά βήματα και τα χέρια στις τσέπες, λίγο πριν φτάσουν στην Santa Maria στη γειτονιά Σαριγιέρ και ανοίξουν πυρ εναντίον των πιστών.

Από τους πυροβολισμούς, έπεσε νεκρός ένας άνθρωπος, ο οποίος δέχθηκε σφασίρες στο κεφάλι, ενώ άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν και διακομίσυθηκαν στο νοσοκομείο, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν περίπου στις 11.40 κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και οι δύο δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με full face μάσκες.

Όπως έγινε γνωστό ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν όπλο διαμετρήματος 7,65 mm και κατά τύχη αποτράπηκε μεγαλύτερη τραγωδία, καθώς το όπλο μπλόκαρε, με συνέπεια να ριφθούν μόνο λίγοι πυροβολισμοί. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι δράστες είπαν κάτι στα αραβικά όταν μπήκαν στην εκκλησία.

Οι δύο δράστες, μετά την επίθεση, το έσκασαν από το σημείο και αναζητούνται από τις αστυνομικές Αρχές. Δεν υπάρχει επι του παρόντος καμία πληροφορία για τα κίνητρα των δραστών ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

 





Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει