Βόλος: Ανακοίνωση της ΔΑΣ Επισιτισμού – Τουρισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Εμείς τα εκλεγμένα μέλη στην διοίκηση του Σωματείου Επισιτισμού –Τουρισμού Ν. Μαγνησίας, με την παράταξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ) που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ με έκπληξη διαβάσαμε προχθές στις εφημερίδες ανακοίνωση του σωματείου μας(!). Ανακοίνωση που υποτίθεται πως βγήκε από το ίδιο το σωματείο (την διοίκηση του δηλαδή), χωρίς βέβαια αυτή ποτέ να συνεδριάσει.

Καταγγέλουμε σε όλους τους συναδέλφους την απαράδεκτη στάση των εκλεγμένων συνδικαλιστών με την παράταξη της ΠΑΣΚΕ, να βαφτίζουν και να διακινούν στα ΜΜΕ, ανακοίνωση του σωματείου χωρίς ποτέ να συνεδριάσει η διοίκησή του, να συζητήσει και να υπερψηφίσει κάποια πρόταση. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, πως εδώ και δύο εβδομάδες αναζητούμε (στην κυριολεξία) τον πρόεδρο του σωματείου για να συνεδριάσει η διοίκησή του και να συζητήσουμε για την οργάνωση της πρωτομαγιάτικης απεργίας.

Η παραπάνω ενέργειά των εργοδοτικών – κυβερνητικών συνδικαλιστών, έρχεται να προστεθεί στην συνολική πρακτική και στάση τους για το πώς οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές ονειρεύονται την λειτουργία των σωματείων. Σωματεία σφραγίδα, που δεν θα συζητάνε, δεν θα συνεδριάζουν και θα στέλνουν δελτία τύπου (εν ρήμει ακόμα και της ίδιας της διοίκησης), απλά για δείξουν ότι υπάρχουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου, να γυρίσουν την πλάτη τους στους εν λόγω συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και να βάλουν τέρμα στην συνέχιση των εκφυλιστικών αυτών φαινομένων. Να παλέψουν μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ-μονοπωλίων. Τέλος, καλούμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην πρωταμαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση, 10.30 το πρωί στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει