Βόλος: Εκδήλωση – Αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα νερού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Εκδήλωση –αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα νερού πραγματοποιούν οι μαθητές των περιβαλλοντικών ομάδων του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, την Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 11.00 π.μ. στο κινηματοθέατρο “Αχίλλειον”.

Στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας λειτουργούν τη φετινή χρονιά περιβαλλοντικές ομάδες μεταξύ των οποίων είναι και δύο ομάδες με θέματα: «Νερό – πηγή ζωής» και « Λίμνες και υδροβιότοποι – Παράκτιοι υδροβιότοποι».

Κοινό στοιχείο των δύο ομάδων είναι το νερό.

Το νερό είναι ένα δώρο της φύσης ,που όσο περνούν τα χρόνια γίνεται όλο και περισσότερο φανερό πόσο πολύτιμο είναι. Η παγκόσμια ημέρα για το νερό καθιερώθηκε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το περιβάλλον και την ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο της Βραζιλίας το 1992.
Το Νερό, ο επονομαζόμενος και λευκός χρυσός, πηγή ζωής για τον άνθρωπο, βρίσκεται ανισομερώς κατανεμημένο στον πλανήτη:

·Το 1/6 του πληθυσμού της γης, δηλαδή πάνω από 1 δισεκατομμύριο ψυχές, δεν έχουν πρόσβαση σε υδάτινες πηγές.
·400.000.000 εκατομμύρια παιδιά, σχεδόν το 1/5 των παιδιών του κόσμου, στερούνται ακόμη και την ελάχιστη ποσότητα καθαρού νερού που χρειάζονται για να ζήσουν.

·300 σημεία σ’ όλο τον πλανήτη είναι δυνητικά πεδία συγκρούσεων σχετικά με το νερό, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
Ο ΟΗΕ ξεκίνησε από τον Απρίλιο του 2004 δεκαετή καμπάνια με τίτλο «Νερό για Ζωή». Στόχος των δράσεων, που θα εφαρμοστούν από τις κυβερνήσεις όλων των χωρών του κόσμου, είναι η μείωση στο ήμισυ του αριθμού των ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό και στις βασικές συνθήκες υγιεινής.
Στην εκδήλωση οι μαθητές των περιβαλλοντικών ομάδων του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας θα παρουσιάσουν την εργασία τους ως αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα νερού και θα προβάλουν σχετικό βίντεο.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει και ο υπεύθυνος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Βόλου κ. Μάρκος Βεξεβανόπουλος με θέμα: “Υπόγειες διαδρομές του νερού”.
Θα παρευρεθούν σχολικοί σύμβουλοι παιδαγωγικής καθοδήγησης, η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων κ. Κική Δανιηλίδου, οι Διευθυντές και Υποδιευθυντές των σχολικών μονάδων του 2ου ΕΠΑΛ και του 1ου ΣΕΚ Ν. Ιωνίας.

Προσκαλούνται οι καθηγητές, οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ, οι μαθητές του σχολείου αλλά και όποιος επιθυμεί να παραβρεθεί στην εκδήλωση.

·Γιατί «το Νερό είναι πολιτισμός»
·Γιατί «δεν πρέπει να πάει ουτε μία σταγόνα του Νερού χαμένη».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει