Βόλος: Παρέμβαση του Π. Σκοτινιώτη ζήτουν οι πενταμηνίτες για την πληρωμή τους

Από τέλη Μαρτίου ως μέσα Απριλίου λήγουν σταδιακά οι συμβάσεις των εργαζομένων στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΙΝΕ ΓΕΣΕΕ και σήμερα περίπου 100 πενταμηνίτες ζήτησαν την παρέμβαση του δημάρχου Βόλου για να λάβουν τα δεδουλευμένα τους πριν να τερματιστούν οι συμβάσεις τους.

Εκείνος τους ζήτησε αντιπροσωπεία τους να ξανά έλθει στο γραφείο του, το πρωί της Τετάρτης στις 10 π.μ. για να επικοινωνήσει παρουσία τους με το υπουργείο Εργασίας ή τη ΓΣΕΕ.

Τα χρήματα που οφείλονται στους πενταμηνίτες είναι περίπου μισθοί 2,5 μηνών. Ο Δήμαρχος Βόλου έκανε λόγο για δίκαιο αίτημα.

Η Βασιλική Μέρκατα, εργαζόμενη στην Υπηρεσία Καθαριότητας Ν. Ιωνίας δήλωσε ότι, οι πενταμηνίτες έχουν δουλέψει για περίπου πέντε μήνες (τους κλείνουν από την ερχόμενη εβδομάδα) και έχουν πληρωθεί τους 2,5 μήνες. «Όλη αυτή η κατάσταση μας κούρασε ψυχολογικά. Καταντήσαμε να ζητιανεύουμε τον μισθό μας, δεν πάει άλλο. Και όταν κάναμε απεργία, υπήρχαν διαμαρτυρίες. Για να κάνει ένας εργαζόμενος απεργία, σημαίνει ότι έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα».

Εξέφρασε δε φόβους η κ. Μέρκατα ότι θα τους ζητήσουν να υπογράψουν απόλυση, καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν όπου να ΄ναι και δεν θα έχουν λάβει τα δεδουλευμένα τους.

Ο μισθός των πενταμηνιτών είναι 625 ευρώ μηνιαίως και δεν μπορούν, μετά την απόλυσή τους να πάρουν ταμείο ανεργίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει