Δήλωση Δημάρχου Βόλου Π. Σκοτινιώτη για τη νέα σχολική χρονιά

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης έκανε την παρακάτω δήλωση :

“Η νέα σχολική χρονιά αποτελεί το ξεκίνημα μιας νέας δημιουργικής περιόδου για τη νεολαία του τόπου μας. Ένα ταξίδι στη γνώση, κοπιαστικό αλλά ωφέλιμο. Προσθέτω και εγώ τις ευχές μου στις μαθήτριες και τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου για υγεία, πρόοδο και προκοπή.

Στους εκπαιδευτικούς εύχομαι κάθε επιτυχία στο υπεύθυνο παιδαγωγικό τους έργο και μια δημιουργική και αποδοτική σχολική χρονιά. Αποτελεί πεποίθησή μου ότι η εκπαιδευτική μας κοινότητα διαθέτει εκπαιδευτικούς με υψηλό ηθικό έρεισμα, βαθιά γνώση του γνωστικού αντικειμένου, πίστη στις αξίες της δημόσιας εκπαίδευσης και δίψα για κοινωνική προσφορά στο σχολείο, την οικογένεια, την κοινωνία και την Πολιτεία.

Στους γονείς εύχομαι υγεία και δύναμη στη δύσκολη αλλά και εξαιρετικά σημαντική αποστολή τους.

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν και τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί. Ως Δημοτική Αρχή υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία της εκπαιδευτικής κοινότητας, που αποσκοπεί στη βελτίωση και αναβάθμιση της εκπαίδευσης στον τόπο μας. Στο πλαίσιο αυτό, από την πλευρά μας καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, με δεδομένη την οικονομική στενότητα, ώστε το πρώτο κουδούνισμα να βρει τα σχολεία σε μια ικανοποιητική κατάσταση.

Και πάλι τις καλύτερες ευχές μου, με την πεποίθηση ότι και αυτή η χρονιά θα είναι γεμάτη από χρήσιμες εκπαιδευτικές εμπειρίες και αφετηρία για καινούργιες κατακτήσεις στον χώρο της εκπαίδευσης.”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει