Δήλωση Μεϊκόπουλου για την Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλου,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το Σάββατο 8 Μαρτίου, γιορτάζουμε την Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας.

Η επέτειος καθιερώθηκε σε ανάμνηση της μεγάλης διαμαρτυρίας των εργατριών κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη στις 8 Μαρτίου 1857 διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Μπορεί να τιμάται μόνο μία φορά το χρόνο, η πολυδιάστατη προσφορά της γυναίκας όμως δεν είναι μετρήσιμη.

Περισσότερο επίκαιρη από ποτέ, η ημέρα μνήμης των αγώνων του γυναικείου κινήματος μας θυμίζει ότι παρά τις σημαντικές κατακτήσεις των γυναικών, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος που πρέπει να διανυθεί μέχρι την ουσιαστική κατοχύρωση της Ισότητας των δύο φύλων, που θα καταστήσει τον εορτασμό μιας ημέρα μνήμης περιττό…

Ενδεικτικό του τεράστιου κοινωνικού αποκλεισμού των γυναικών σήμερα, είναι το ποσοστό της ανεργίας στις γυναίκες που έχει ξεπεράσει το 31%, ενώ το ποσοστό των νέων αγγίζει το 65%. Το 63% των μερικώς απασχολούμενων είναι γυναίκες, με μικρότερες αμοιβές, χωρίς ασφάλιση και δυσμενείς συνθήκες εργασίας.

Σημειώνεται ότι ο Συνήγορος του πολίτη στην Ετήσια Έκθεσή του το 2012, παρατηρούσε άνιση μεταχείριση σε βάρος των γυναικών στις περιπτώσεις εγκυμοσύνης και μητρότητας.

Είναι κοινωνικό στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει πολιτικές που θα διασφαλίσουν την αξιοπρέπεια των γυναικών στον εργασιακό χώρο και θα δημιουργήσουν κοινωνικές συνθήκες ασφάλειας για μια γυναίκα δυνατή και χειραφετημένη, όπως αξίζει στην Ελληνίδα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει