Δήλωση Μουτσινά για την παράδοση των παραλιών στα μεγάλα συμφέροντα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Οι κυβερνητικές δηλώσεις για δήθεν αλλαγές στο νομοσχέδιο-ντροπή με το οποίο ο αιγιαλός εκχωρείται στα μεγάλα συμφέροντα, προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη αγανάκτηση και οργή. Η εκχώρηση σε επιχειρηματίες, Έλληνες και ξένους, της δυνατότητας να μπαζώνουν τις παραλίες μπροστά στις τουριστικές τους μονάδες, αποτελεί ένα ακόμα ανοσιούργημα των Στουρνάρα – Σαμαρά και κατά συνέπεια όλης της συγκυβέρνησης. Οι πρώτοι που θα εξυπηρετηθούν από το νέο αυτό δουλικό σχέδιο, θα είναι οι γνωστοί «εθνικοί επενδυτές» και οι ξένοι που σκοπεύουν να επενδύσουν στη χώρα μας, σε βάρος του εθνικού δημόσιου πλούτου και με μοναδικό στόχο το εύκολο και γρήγορο κέρδος. Οι όποιες προβλέψεις του νομοσχεδίου για αντιμετώπιση του φαινομένου των αυθαιρέτων ή της απελευθέρωσης τμημάτων των παραλιών για τους πολίτες, δεν χρυσώνουν το χάπι και δεν μπορούν να συσκοτίσουν το μεγάλο έγκλημα που επιχειρείται, για τον ελληνικό αιγιαλό και τις παραλίες της χώρας μας.

Αντί η περιβαλλοντική προστασία να αυξάνεται και να διαφυλάσσονται τα μεγάλα πλεονεκτήματα και προτερήματα που διαθέτει η χώρα μας από άποψη φυσικού κάλλους, όπως είναι ο αιγιαλός (στη Γαλλία η αδόμητη ζώνη από τον αιγιαλό είναι 100μ), συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Μετά και την πάνδημη κατακραυγή πολιτών, φορέων, πολιτικών δυνάμεων (έσπασαν ρεκόρ τα σχόλια στο opengov κατά των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου), η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει το άθλιο αυτό σχέδιο νόμου, και όχι να προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να το εισαγάγει μετά τις ευρωεκλογές.

Όλοι οι πολίτες και οι προοδευτικές δυνάμεις, οφείλουμε να εντείνουμε τον αγώνα μας για να ματαιωθεί κάθε ενδεχόμενο εκχώρησης και ξεπουλήματος των παραλιών στα ξένα και εγχώρια μεγάλα συμφέροντα και να σταματήσουμε επιτέλους τις κυβερνητικές διευκολύνσεις σε όσους λυμαίνονται ήδη ή επιδιώκουν καινούρια προνόμια σε βάρος του περιβάλλοντος και του εθνικού μας πλούτου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει