Δήλωση της Μ. Χρυσοβελώνη για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες διεκδικούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Από τότε μέχρι σήμερα, έγιναν τεράστιοι αγώνες για την επίτευξη της ισότιμης αντιμετώπισης των δύο φύλων, δίνοντάς μας την ευκαιρία να μιλάμε σήμερα για την πολυδιάστατη προσωπικότητα της γυναίκας του 21ου αιώνα.

Η σημερινή ημέρα αποτελεί υπενθύμιση προς όλους μας των επιτυχιών του γυναικείου φύλου σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα. Είναι μία επέτειος που αντικατοπτρίζει τους πολλαπλούς ρόλους της γυναίκας ως μητέρα, εργαζόμενη, σύζυγο. Της γυναίκας που πλέον έχει δικαίωμα στη μόρφωση, στην ανάληψη επιχειρηματικών καθηκόντων, στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Με αφορμή λοιπόν τη σημερινή επέτειο, είναι υποχρέωση όλων μας να διατηρήσουμε ισχυρή την ουσιαστική έννοια της ημέρας αυτής για την υποστήριξη της ενδυνάμωσης και της ισότητας των γυναικών, καταδικάζοντας κάθε φαινόμενο βίας και υποτίμησης του γυναικείου φύλου.

Σε μια εποχή που οι αξίες καταρρέουν και έχει εκλείψει κάθε έννοια κοινωνικής συνοχής, είναι επιτακτική ανάγκη να κατανοήσουμε ως κοινωνία, ότι οι γυναίκες είναι αυτές που κρύβουν μέσα τους την αισιοδοξία για το αύριο».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει