ΔΑΣ – ΟΤΑ Μαγνησίας: Αρκετά ματώσαμε–αρκετά πληρώσαμε. Ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας

Όλοι στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Άλλη μια απόδειξη της κατάντιας του κυβερνητικού- εργοδοτικού συνδικαλισμού, έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο της συμβιβασμένης πορείας του στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Στο κάλεσμα της ΔΑΣ-ΟΤΑ προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Σώματος, να μισθώσει λεωφορεία ο Σύλλογος ώστε οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, οι παρατάξεις του Συλλόγου, Ενιαία παράταξη( ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ-ΠΟΤΑΜΙ-ΣΥΡΙΖΑ) και Ριζοσπαστική Συσπείρωση (ΣΥΡΙΖΑ), αρνήθηκαν με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει «ανάλογο ενδιαφέρον από τους εργαζόμενους». Αυτή η απόφαση της προέδρου του Συλλόγου, Θάλειας Στάχτου ( ΠΟΤΑΜΙ), ήρθε σε πλήρη ταύτιση με τον απεργοσπάστη αντιπρόεδρο( πρώην ανεξάρτητος , χθες ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα ΣΥΡΙΖΑ 2), Δ. Μπάλλα που εκτιμά, σύμφωνα με την τοποθέτηση του ότι «είναι χαλεποί οι καιροί για να μισθώνει ο Σύλλογος με χρήματα των εργαζομένων, λεωφορεία που θα πάνε με άδεια καθίσματα για την Θεσσαλονίκη»

Ασφαλώς και όλη αυτή η τοποθέτηση του συριζαίου αντιπροέδρου Δ. Μπάλλα συνοδεύτηκε, κατά την προσφιλή του τακτική, και με μπόλικη λάσπη προς τα μέλη της ΔΑΣ-ΟΤΑ, μαζί με το σύνηθες αριστεριλίκι.

Από κοντά και ο άλλος απεργοσπάστης, αντιπρόεδρος Β, Απ. Τζουρβατζής που όταν δεν απεργεί όπως στην πρόσφατη απεργία με την υπογραφή του 3ου μνημονίου της «για πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση» , δηλαδή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αιτιολογεί την απεργοσπασία λέγοντας ότι « εγώ συνεννοούμαι πρώτα με τους συναδέλφους αν θα κάνω η δεν θα κάνω απεργία. Και τώρα έτσι συνεννοηθήκαμε, να μην απεργήσουμε»

Σε απλή μετάφραση οι εργαζόμενοι φταίνε που δεν απήργησε ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής.

Βεβαίως, μόνον στοίχημα που δεν έβαλαν μεταξύ τους, (Μαγιάκος-Μπιρμπίλης- Μπάλλας-Στάχτου-Τζουρβατζής) ότι το μεθαυριανό συλλαλητήριο δεν θα έχει κόσμο, προφανώς είναι ο διακαής τους πόθος, παραπέμποντας την μετακίνηση των εργαζομένων των Δήμων . Όπως είπαν «εάν και εφόσον τελικά οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, να μετακινηθούν με τα λεωφορεία της ΑΔΕΔΥ».

Αυτοί οι υποταγμένοι συνδικαλιστές, προσφέρουν αξιόλογες υπηρεσίες, σε κείνους που θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι τους εργαζόμενους, αποδεικνύοντας χρόνια τώρα , πώς ούτε θέλουν ούτε μπορούν να οργανώσουν τον αγώνα των συναδέλφων, ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές, με μνημόνια και χωρίς μνημόνια,
των Δημοτικών Αρχών, των κυβερνήσεων, συγκυβερνήσεων, της Ε.Ε και του κεφαλαίου, ακριβώς γιατί είναι ταγμένοι να υπονομεύουν με κάθε τρόπο την ίδια την ζωή των εργαζομένων.

Γι’ αυτό και τους αφήνουμε στην κρίση των εργαζομένων και καλούμε τους συναδέλφους των Δήμων της Μαγνησίας σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ, το ερχόμενο Σάββατο 5 Σεπτέμβρη, με ώρα αναχώρησης στις 2 το μεσημέρι από το Δημαρχείο του Βόλου.

Συνάδελφοι αρκετά ματώσαμε –αρκετά πληρώσαμε. Είναι ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει