Δεκαέξι έργα από το Δήμο Ρήγα Φεραίου προτείνονται για το ΕΣΠΑ

Δηλώσεις της Δημάρχου Ρήγα Φεραίου Ελένης Λαΐτσου

Στα δεκαέξι ανέρχονται τα έργα του Δήμου Ρήγα Φεραίου για τα οποία θα επιδιωχθεί χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Ήδη τα τέσσερα από αυτά έχουν εγκριθεί για να χρηματοδοτηθούν, τα έξι βρίσκονται σε φάση υπό ένταξης στο ΕΣΠΑ και για τα υπόλοιπα ετοιμάζονται οι μελέτες και τα τεχνικά δελτία.

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου συμμετείχε στην προχθεσινή σύσκεψη που διοργάνωσε η Περιφέρεια για το ΕΣΠΑ και τα έργα που προτείνονται να ενταχθούν με στόχο την τόνωση της περιφέρειας και την επίτευξη της κοινωνικής ευημερίας.

Πιο αναλυτικά τα εγκεκριμένα έργα του ΕΣΠΑ για το Δήμο Ρήγα Φεραίου είναι τα εξής:

1) Μελέτη ΣΧΟΟΑΠ Κοινότητας Κεραμιδίου Νομού Μαγνησίας,

2) Κατασκευή μόνιμων στεγάστρων και ανάδειξη μνημείων στον αρχαιολογικό χώρο Φερών-Βελεστίνου-Θολωτοί Τάφοι Χλόης,

3) Κατασκευή μόνιμων στεγάστρων και ανάδειξη μνημείων στον αρχαιολογικό χώρο Αερινού-Θολωτοί τάφοι Αερινού,

4) Κατασκευή ανισόπεδου κόμβου Βελεστίνου.

Επίσης τα υποβληθέντα-υπό ένταξη στο ΕΣΠΑ έργα είναι τα εξής:

1) Κατασκευή Περιφερειακού Ιατρείου Καναλίων (ΠΕΠ),

2) Δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Κέντρου Πολιτισμού ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ (ΠΕΠ),

3) Κατασκευή αποχετευτικών δικτύων στο Δήμο Ρήγα Φεραίου (ΕΠΠΕΡΑΑ),

4) Ανάπλαση του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στα Κανάλια (ΠΕΠ),

5) Κατασκευή εξωτερικών δικτύων ύδρευσης για τη βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού στο Δ. Ρήγα Φεραίο (ΠΕΠ)

6) Συμμετοχή στο πρόγραμμα Jessica, ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου-Λάρισας, στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται και η ανάπλαση του σιδηροδρομικού σταθμού Βελεστίνου (υπάρχει έγκριση από την ΓΑΙΟΣΕ).

Παράλληλα ετοιμάζονται τα τεχνικά δελτία και οι μελέτες για τα εξής έργα: Σε ότι αφορά τις σχολικές υποδομές:

1) Κατασκευή 2ου Νηπιαγωγείου Βελεστίνου, 2) Προσθήκη αιθουσών στο Γυμνάσιο-Λύκειο Βελεστίνου, 3) Προσθήκη αιθουσών στο Δημοτικό Καναλίων. Σε ότι αφορά τις οδικές συνδέσεις, ζητήθηκε από την πλευρά του Δήμου η Περιφέρεια να προωθήσει 4) το δρόμο Σκλήθρο-Κεραμίδι και 5) τις Παρακαμπτήριες οδούς για Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο. Επίσης, πολύ σημαντική είναι 6) η προώθηση του έργου του αρδευτικού δικτύου της περιοχής με την ένταξή του στο πρόγραμμα « Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Θεωρούμε πολύ σημαντική τη χρηματοδότηση των έργων μέσα από το ΕΣΠΑ δεδομένης και της πολύ αρνητικής συγκυρίας που βιώνουμε ως χώρα» τόνισε η κ. Λαΐτσου και πρόσθεσε: «Σε συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας θα επιδιώξουμε να εντάξουμε κρίσιμα έργα για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Ήδη έχουν ενταχθεί για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ τέσσερα μεγάλα έργα, άλλα έξι είναι υπό ένταξη, ενώ για άλλα έξι ετοιμάζονται μελέτες.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας σε συνεργασία με άλλους φορείς βρίσκονται σε εγρήγορση για την εκπόνηση των κατάλληλων τεχνικών δελτίων, ώστε να υποβληθούν οι προτάσεις στην Περιφέρεια. Δεν πρέπει να καθυστερήσουμε καθόλου στο σημαντικό αυτό θέμα και όλες οι μας οι προσπάθειες συντείνουν στην αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Γι’ αυτό και είμαστε αντίθετοι στη μείωση των κοινοτικών πόρων που προορίζονται για τη Θεσσαλία».

Κατέληξε δε πως τα δεκαέξι έργα από τους τομείς του πολιτισμού, των οδικών συνδέσεων, της εκπαίδευσης, των υποδομών, της υγείας θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής στην περιοχή και θα συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προοπτική που πρέπει να έχει ο δήμος, ενώ τα οφέλη από την υλοποίησή τους θα τα καρπωθούν όλοι οι δημότες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει