Δεσμεύσεις για κάθαρση και διαφάνεια στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Οι δεσμεύσεις της «Επιχειρηματικής Αναγέννησης Μαγνησίας» με υποψήφιο πρόεδρο τον Απόστολο Αθανασό, για την κάθαρση, την εξυγίανση και τη διαφάνεια στον τρόπο διοίκησης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας, διέρχεται μια βαθιά και σοβαρή κρίση η οποία οφείλεται αποκλειστικά στη Διοίκησή του. Με συγκεκριμένες ενέργειες και παραλείψεις της η Διοίκηση του Επιμελητηρίου οδήγησε στην καταρράκωση του θεσμού, στην ελαχιστοποίηση της εμπιστοσύνης των μελών του, στη μετατροπή του θεσμού σε χώρο εκτόνωσης προσωπικών στρατηγικών και σε αρένα αντιπαραθέσεων για τη διεκδίκηση θέσεων εξουσίας.

Προσωπικά συμφέροντα τους ένωσαν, προσωπικά συμφέροντα τους χώρισαν, προσωπικά συμφέροντα ίσως τους ξαναενώσουν.

Τη στιγμή που οι πράξεις και οι παραλήψεις τους απασχολούν τη δικαιοσύνη, οι ίδιοι αρνούνται να καταθέσουν στοιχειώδη απολογισμό για το όποιο έργο τους, διεκδικώντας μάλιστα την ψήφο των επιχειρηματιών του τόπου, μέσω των ψηφοδελτίων είτε του κ. Πλαστάρα, είτε του κ. Μπασδάνη.

Φυσικό αποτέλεσμα αυτής της κρίσης, είναι η μη συμμετοχή των μελών στα επιμελητηριακά κοινά. Η διοίκηση του Επιμελητηρίου, με την αναξιοπιστία της, αντί να ενθαρρύνει τη συμμετοχή, οδήγησε τα μέλη στην αδράνεια και στην απαξίωση του θεσμού.

Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο!

Αποτελεί επείγουσα ανάγκη, ο επιχειρηματικός κόσμος της Μαγνησίας, να πάρει το Επιμελητήριο στα χέρια του. Η Παράταξή μας, η Επιχειρηματική Αναγέννηση της Μαγνησίας, αποτελεί καρπό αυτής της ανάγκης.

Το όραμά μας, το πρόγραμμα, οι προτάσεις και τα στελέχη που συγκροτούν το ψηφοδέλτιό μας, αποτελούν τις εγγυήσεις για μια νέα πορεία στο Επιμελητήριο, μια πορεία ανάπτυξης για το Νομό μας, μια πορεία στήριξης του επιχειρηματικού κόσμου

Φιλοδοξούμε να κάνουμε πράξη το Πρόγραμμά μας, στηριγμένοι αποκλειστικά στην υποστήριξη των μελών μας και στην βαθιά πίστη μας ότι το Επιμελητήριο Μαγνησίας μπορεί και πρέπει να ξεφύγει από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και να επιτελέσει τον θεσμικό και ουσιαστικό του ρόλο. Μονόδρομο στην κατεύθυνση αυτή αποτελούν η κάθαρση, η εξυγίανση και η διαφάνεια στον τρόπο διοίκησης του Επιμελητηρίου.

Πρώτιστο μέλημά μας είναι να αντιμετωπίσουμε με ειλικρίνεια και τόλμη τις κατεστημένες νοοτροπίες που έχουν κυριαρχήσει στο Επιμελητήριο και φρενάρουν κάθε αναπτυξιακή του προοπτική.

Όλες οι αποφάσεις της Διοίκησης του Επιμελητηρίου θα είναι δημοσιοποιημένες στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του και κάθε μέλος θα έχει το δικαίωμα και τη δυνατότητα πρόσβασης στις αποφάσεις αυτές.

Παράλληλα, θα επιβάλουμε τη διαφάνεια σε κάθε πτυχή λειτουργίας του Επιμελητηρίου, καθιερώνοντας τη λειτουργία Επιτροπών Οικονομικού Ελέγχου στις οποίες θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των Παρατάξεων, ώστε να διασφαλίζεται στην πράξη η πλήρης διαφάνεια στις οικονομικές μας λειτουργίες

Θα δώσουμε την ευκαιρία στο προσωπικό του Επιμελητηρίου, τους καθημερινούς πολύτιμους συνεργάτες μας, να στραφούν από τον τομέα της διεκπεραίωσης διοικητικών και γραφειοκρατικών υποθέσεων στον τομέα της άμεσης και ουσιαστικής εξυπηρέτησης των μελών μας.

Θα ξεκινήσουμε με τον επανασχεδιασμό και την αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου, έτσι ώστε θα γενικευθεί η χρήση των νέων τεχνολογιών, θα προχωρήσουμε στον πλήρη εκσυγχρονισμό τους, έτσι ώστε τα μέλη του να εξυπηρετούνται άμεσα και αποτελεσματικά.

Δηλώνουμε πλήρως αντίθετοι, ακόμη και με τη σκέψη να συμπεριληφθούν οι εργαζόμενοι του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, στην διαδικασία της εργασιακής εφεδρείας και δεν θα το επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσουμε στην άμεση αναβάθμιση της Εταιρείας Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας (Ε.Α.Ε.Μ.), ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει, να υλοποιήσει και να στηρίξει της πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου, να συνεργασθεί με όλους τους αναπτυξιακούς, οικονομικούς, κοινωνικούς και πολιτιστικούς φορείς της περιοχής και να συμβάλλει ουσιαστικά στο σχεδιασμό και στη σύμμετρη ανάπτυξη σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τοπικής κοινωνίας.

Στους άμεσους στόχους της ΕΑΕΜ θα είναι η ενεργός συμβολή της στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, το άνοιγμα του Επιμελητηρίου προς τις απομακρυσμένες περιοχές του Νομού, η στήριξη των δράσεων των μελών μας με την δημιουργία νέων δομών, η καλύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία, το άνοιγμα των επιχειρήσεων σε αγορές του εξωτερικού, η βελτίωση της εσωτερικής οργάνωση
ς του Επιμελητηρίου, η ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς του με την στελέχωσή του με εξωτερικούς συνεργάτες.

Στις 27 και 28 του Νοέμβρη, το Επιμελητήριο γυρίζει σελίδα. Η Επιχειρηματική Αναγέννηση Μαγνησίας είναι η φωνή των πολλών, θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε την ελπίδα πράξη, θα νικήσουμε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει