Διάνοιξη οδού θα δώσει ανάσα στη συνοικία Αγίου Βασιλείου

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της συνοικίας Αγ. Βασιλείου, εκπληρώνεται με την διάνοιξη της οδού Τσούντα, μεταξύ Σέσκλου και Πινδάρου.

Η οδός Τσούντα , υπάρχει στο ρυμοτομικό σχέδιο πόλης, από το 1956. Ο Δήμος Βόλου, από το 1995 είχε προχωρήσει στην σύνταξη της πράξης αναλογισμού και όλων των απαιτούμενων ενεργειών, για την αποζημίωση των ρυμοτομούμενων ιδιοκτησιών (επικύρωση με απόφαση Νομάρχη, προεκτίμηση τιμών μονάδας από την Κτηματική Υπηρεσία, προσωρινή τιμή μονάδας από το Πρωτοδικείο Βόλου, οριστική τιμή από το Εφετείο Λάρισας, παρακατάθεση της αποζημίωσης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και δημοσίευση της στο ΦΕΚ.). Να σημειωθεί ότι, επειδή η διαδικασία γίνεται με την ισχύουσα νομοθεσία του 1923, οι αποζημιώσεις γίνονται από τους ωφελούμενους παρόδιους. Έτσι προηγήθηκε παρέμβαση υπέρ τρίτων, εκ μέρους του Δήμου Βόλου, δηλ. προχώρησε σε εκπλήρωση οφειλών τρίτων προς τους ρυμοτομούμενους – αποζημιούμενους ιδιοκτήτες.

Έτσι, μετά την επίσπευση και την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας συνεργεία του Δήμου Βόλου, με την εποπτεία της Δ/σης Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου, θα προβούν στην κατεδάφιση επικίνδυνα ετοιμόρροπης και ταυτοχρόνως ρυμοτομούμενης οικοδομής για την διάνοιξη της αναφερόμενης οδού.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Διαφάνειας Νίκος Μόσχος, η κατεδάφιση του κτίσματος και η διάνοιξη της οδού Τσούντα έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή ώρα 08:00. Το κτίσμα που θα κατεδαφιστεί εκτός από ρυμοτομούμενο είχε χαρακτηριστεί και ως επικίνδυνα ετοιμόρροπη οικοδομή από την Δ/ση Πολεοδομίας. Η οικοδομή αυτή ήταν επικίνδυνη, αφού η στέγη είχε υποχωρήσει. Μάλιστα μπάζα της οικοδομής αυτής, άχρηστα αντικείμενα, χόρτα κλπ εισέρχονταν και σε γειτονικές ιδιοκτησίες, δημιουργώντας και θέμα δημόσιας υγείας. Το σημαντικό είναι ότι με την κατεδάφιση της συγκεκριμένης οικοδομής και την διάνοιξη της οδού Τσούντα, ανακουφίζονται όχι μόνο οι γείτονες, αλλά αναπνέει και κυκλοφοριακά το σύνολο της περιοχής του Αγ. Βασιλείου αφού αποκαθίσταται η επικοινωνία των οδών Σικελιανού και Αγ. Βασιλείου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει