Διεξαγωγή της τακτικής γενικής συνέλευσης της λέσχης εργαζομένων και νεολαίας Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Βόλου αποτελεί μια προσπάθεια να οργανωθεί σε μαχητική και διεκδικητική κατεύθυνση όλο εκείνο το κοινωνικό φάσμα το οποίο είτε η συνδικαλιστική γραφειοκρατία το αντιμετωπίζει ως «αόρατο», είτε την απωθεί ο εργοδοτικός χαρακτήρας που λαμβάνει πλέον ξεκάθαρα το κυρίαρχο κομμάτι του επίσημου συνδικαλισμού. Να οργανωθούν αλλά και να παλέψουν για όλα εκείνα που κλέβουν σήμερα τόσο η τρόικα, όσο και η εργοδοσία, από τους άνεργους, τους υποαπασχολούμενους, τη νεολαία της διαρκούς περιπλάνησης, τους εργαζόμενους κάθε κλάδου.

Παλεύουμε να εκφράσουμε πρακτικά μια ταξική αλληλεγγύη, από τον κόσμο της εργασίας για τον κόσμο της εργασίας. Μακριά από τις «φιλανθρωπίες» εκείνων που μας έφτασαν μέχρι εδώ. Δηλαδή των Δήμων, του κράτους, των επιχειρηματιών και των φασιστών. Πιστεύοντας ότι η πάλη για την επιβίωση της εργαζόμενης πλειοψηφίας είναι όρος για την αγωνιστική της έκφραση.

Ταυτόχρονα επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε και να επαναπροσεγγίσουμε ένα νέο εργατικό πολιτισμό και μια ιδεολογία πέρα και έξω από τα όρια που μας θέτουν σήμερα οι ανάγκες της διαρκούς κερδοφορίας του κεφαλαίου. Για να μάθουμε να ψυχαγωγούμαστε συλλογικά και να μη γινόμαστε πειραματόζωα στην νέα υποκουλτούρα της ΤV και του lifestyle.

Στα πλαίσια αυτά λειτουργούμε σαν σωματείο γειτονιάς μέσα από τις τακτικές μας συνελεύσεις και τις ομάδες εργασίας που συγκροτούμε σε αυτές. Ο χώρος μας είναι επίσης ανοιχτός να στεγάσει κάθε μορφής εργατική, νεολαιίστική ή κοινωνική συλλογικότητα. Σύνθημα μας, «ΚΑΝΕΙΣ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ». Με αυτό οδηγό καλούμε όλο το λαό του Βόλου να συμμετέχει στο πρωτότυπο, αλλά και τόσο ελπιδοφόρο εγχείρημα μας.

Επόμενη Τακτική Συνέλευση της Λέσχης Εργαζομένων και νεολαίας Βόλου την Κυριακή 31/03 στο χώρο της Λέσχης (Μεταμορφώσεως 19)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει