Δρόμοι Συνεργασίας: Αδιαφορία & απουσία δημοτικής αρχής στα προβλήματα των πολιτών (video-photo)

Στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Θ. Κλημόπουλος, Κ. Κουκουβίνος, Γ. Μολοχίδης και Ν. Χαυτούρας της παράταξης Δρόμοι Συνεργασίας, αναφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες του Βόλου τόσο με το θέμα της ΔΕΥΑΜΒ, όσο και της ΔΕΗ, των λογαριασμών ΔΕΠΑ και μια σειρά άλλων θεμάτων, όπως επίσης τονίστηκε η αδιαφορία της παρούσης δημοτικής αρχής, απέναντι σε αυτά τα προβλήματα.

Στην αίθουσα υπήρξε και συμβολική ένδειξη διαμαρτυρίας με πανό, από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, ενάντια στους πλειστηριασμούς Α’ κατοικίας και τις διακοπές ρεύματος και νερού σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

1.jpg

Όπως ανέφερε ο κ. Μολοχίδης τη στιγμή που υπάρχουν 2 εκ. άνεργοι και 3 εκ. ανασφάλιστοι άνθρωποι στην Ελλάδα, η δημοτική αρχή με το να επιβάλλει χαράτσια απλώς εντείνει το χάσιμο της αξιοπρέπειας των δημοτών του Βόλου. Τόνισε πως έχει διπλασιαστεί η τιμή ανά κυβικό νερού στην ΔΕΥΑΜΒ και πως ο δήμαρχος δεν δέχεται καν να συζητήσει στο δημοτικό συμβούλιο, το ποιες ήταν οι παλιές τιμές και γιατί διπλασιάστηκαν.

Χαρακτηριστικά στις 4/12/13 αποφασίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο να επιβάλλεται η εγγύηση – χαράτσι των 70 ευρώ σε κάθε επανασύνδεση νερού στις κατοικίες, ενώ για τα καταστήματα η εγγύηση ανέρχεται στα 350 ευρώ. Η συγκεκριμένη εγγύηση αποτελεί ξεχωριστό ποσό από το τέλος επανασύνδεσης που ανέρχεται στα 14 ευρώ. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε να επιβληθεί μια μείωση της τάξης του 50% στα τιμολόγια ύδρευσης για ανέργους.

Και ενώ, όπως τόνισε, χρέος του Δήμου είναι να στέκεται στο πλευρό του πολίτη και ο Δήμος Ζακύνθου ανέλαβε τους λογαριασμούς των υπερχρεωμένων νοικοκυριών των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του νησιού, οι 5 δήμαρχοι είπαν πως δεν υπάρχει κάποιο κονδύλι που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, κάτι που δεν ισχύει, εφόσον υπάρχει ο κωδικός – κονδύλι που αναφέρεται στην «ενίσχυση των αναξιοπαθούντων».

Ο κ. Κουκουβίνος από την πλευρά του αναφέρθηκε στην αδυναμία των πολιτών να αντεπεξέλθουν οικονομικά στην αποπληρωμή λογαριασμών στη ΔΕΗ και πως αυτό έχει οδηγήσει αρκετούς συνανθρώπους μας σε εξαθλίωση, ακόμη και σε θανάτους, και πόση αδιαφορία επειδεικνύει η δημοτική αρχή, καθώς αντί να αντιδρά και να προστατεύει τους πολίτες, βολεύεται και κρύβει τη δειλία της πίσω από τις εντολές της Τρόικα. Επίσης τόνισε πως οι δήμοι πρέπει να πρωτοστατήσουν ενάντια στους πλειστηριασμούς Α’ κατοικίας.

Ο κ. Χαυτούρας στάθηκε περισσότερο στην ανυπαρξία του δήμου σε καίρια ζητήματα που αφορούν τους πολίτες του Βόλου, όπως τη διάλυση του ΕΟΠΥΥ τόσο κεντρικά όσο και τοπικά, στα υψηλά τέλη των κοιμητηρίων, όπως επίσης και στα υψηλά τιμολόγια της ύδρευσης, τη στιγμή που υπάρχουν χλμ υδρευτικού δικτύου από αμιαντοσωλήνες. όπως ανέφερε η κοινωνική πολιτική του δήμου είναι απλώς η αδιαφορία.

Ο κ. Κλημόπουλος ανέφερε πως όταν η παράταξη έφερε στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα του χαρατσιου της ΔΕΥΑΜΒ αντιμετωπίστηκαν με λοιδορία. Βέβαια, ανέφερε πως παρά την απουσία και αδιαφορία της δημοτικής αρχής, η παράταξη κατάφερε να περάσει ψηφίσματα διαμαρτυρίας σε αρκετές περιπτώσεις, όπως το 5ευρο στο νοσοκομείο πχ. Τόνισε πως αυτή τη στιγμή στο Βόλο υπάρχουν 400 νοικοκυριά με κομμένο ρεύμα ενώ παράλληλα, έρχονται σε πολίτες ειδοποίησεις πως επειδή δεν καταναλώνουν φυσικό αέριο θα διακοπεί η παροχή αερίου και το τέλος επανασύνδεσης ανέρχεται στα 350 ευρώ. Ο δήμος, πρέπει λοιπόν, οφείλει και μπορεί να είναι δίπλα στο λαό για να λύνει τα προβλήματά του.

Τέλος, σε ερώτηση του e-Volos.gr σχετικά με την αιτία που ισχύει η εγγύηση στη ΔΕΑΥΑΜΒ στο Βόλο, τη στιγμή που δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε καμιά άλλη πόλη της Θεσσαλίας, πέρα από τα τέλη επανασύνδεσης που δεν ξεπερνούν τα 14 ευρώ, τόσο ο κ. Κλημόπουλος, όσο και ο κ. Μολοχίδης ανέφεραν πως πρόκειται καθαρά για επιλογή του δήμαρχου, μέτρο εισπρακτικό και άκρως μνημονιακό.

Δείτε video με αποσπάσματα από τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου, όπως κατέγραψε η κάμερα του e-Volos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει