Δυσλειτουργικό το νέο ωράριο των νηπιαγωγείων

Επισημαίνει ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την αναστάτωση που έχει προκαλέσει το νέο ωράριο λειτουργίας των νηπιαγωγείων στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, επισημαίνει με ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας, με την ισχύουσα απόφαση του υπουργείου ορίζεται ως ώρα προσέλευσης των νηπίων από τις 8:20-8:30 π. μ., ενώ μέχρι πέρυσι η ώρα άφιξής τους ήταν από τις 8:00- 8:15 π. μ. όπως και των μαθητών του δημοτικού.

Η αλλαγή αυτή επηρεάζει σημαντικά τους γονείς, οι οποίοι έχουν παιδιά στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό σε συστεγαζόμενα σχολεία, καθώς αναγκάζονται να περιμένουν μέχρι και δέκα λεπτά της ώρας, προκειμένου να ανοίξουν οι πόρτες των νηπιαγωγείων και να παραδώσουν τα παιδιά τους στους εκπαιδευτικούς. Πρόκειται για ένα δεκάλεπτο αναμονής και ταλαιπωρίας, τόσο των γονέων που καθυστερούν στην εργασία τους όσο και των νηπίων που προσμένουν εκτεθειμένα, στις όποιες καιρικές συνθήκες, να εισέλθουν στο σχολικό κτίριο.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ρωτά τον αρμόδιο υπουργό για τον τρόπο με τον οποίο θα καλύψει αυτό το δυσλειτουργικό δεκάλεπτο, ώστε να διευκολύνει και τους γονείς αλλά και τους μικρούς μαθητές που αναγκάζονται να περιμένουν έξω από την πόρτα του σχολείου τους, εκτεθειμένοι στις όποιες καιρικές συνθήκες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει