Εκδήλωση του ΓΕΛ. Ν. Αγχιάλου για την 25η Μαρτίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Μια ξεχωριστή γιορτή για την επέτειο της παλιγγενεσίας του Έθνους παρουσίασαν οι μαθητές του ΓΕΛ. Ν. Αγχιάλου στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Μεγάρου της Ν. Αγχιάλου με την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους κα. Ειρήνης Νόνη.

Αρχικά οι μαθητές αναφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου προοίμιο της σωτηρίας του ανθρώπινου γένους και Εθνική γιορτή ταυτόχρονα. Kαι τραγούδησαν τραγούδια του 21.

Στη συνέχεια έκαναν ένα εκτεταμένο αφιέρωμα στο Ρήγα Βελεστινλή τον κορυφαίο Έλληνα, διαφωτιστή του Έθνους που διατύπωσε την ιδέα της ένωσης των κρατών. Μια ένωση στηριζόμενη στη συνεργασία των κρατών – μελών με αμοιβαίο σεβασμό στις παραδόσεις και τα σύμβολα των κρατών και όχι στην εκμετάλλευση των ανθρώπων. Απαγγέλθηκαν ποιήματα και ένα σκετς χρονικό, που αναφέρονταν στον θρήνο του Ρήγα στο θάνατό του. Επίσης το χορευτικό της Α΄ Λυκείου χόρεψε χορούς(συρτό Ανατολικής Θεσσαλίας).

Ήταν ένα αφιέρωμα για την 25η Μαρτίου που οι μαθητές επιμελήθηκαν θέλοντας να δείξουν και να τιμήσουν τους ήρωες του 21 που χωρίς αυτούς και την αφύπνιση του Ρήγα στο Λάβαρο της Λευτεριάς πιθανόν ποτέ του να μην υψωνόταν.

γελ2.JPG

Μπορεί επίσης να σας αρέσει