Εκκρεμεί η μισθοδοσία των εκπαιδευτών στο Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου

Τονίζει με ερώτηση ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τη μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας των καθηγητών του Δημοσίου ΙΕΚ Βόλου και τα προβλήματα που ταλανίζουν την εύρυθμη λειτουργία του εκπαιδευτήριου επισημαίνει με ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Η ερώτηση του Βουλευτή αναφέρει τα εξής: «Μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται στην καταβολή της μισθοδοσίας των εκπαιδευτών στο Δημόσιο ΙΕΚ του Βόλου, καθώς εκκρεμεί η αποπληρωμή τους από τον Απρίλιο του περσινού διδακτικού έτους.

Συγκεκριμένα, οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι μόλις πρόσφατα ξεκίνησαν τα μαθήματα για τη νέα διδακτική χρονιά, έχουν να λαμβάνουν δεδουλευμένα από την προηγούμενη σχολική χρονιά. Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιά δημιουργεί σημαντικά λειτουργικά προβλήματα τόσο στους ίδιους τους εκπαιδευτές όσο και στους σπουδαστές, οι οποίοι καλούνται να περατώσουν την ύλη των ειδικοτήτων τους σε σύντομο χρονικό διάστημα, συρρικνώνοντας τη διαδικασία εκμάθησης, γεγονός ανεπίτρεπτο για το επίπεδο της εξειδικευμένης γνώσης που παρέχεται.

Η εικόνα του Δημόσιου ΙΕΚ ως εκπαιδευτικού θεσμού πλήττεται ακόμη περισσότερο, έπειτα και τη μείωση του προσωπικού. Στο Βόλο φέτος τοποθετήθηκαν 15 – 20 καθηγητές λιγότεροι από την προηγούμενη χρονιά, ενώ οι σπουδαστές είναι πολύ περισσότεροι, με αποτέλεσμα να οργανώνεται με μεγάλη δυσκολία το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Γιατί καθυστέρησε η έναρξη των μαθημάτων στα Δημόσια ΙΕΚ.
Πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εκπαιδευτές που εκκρεμούν από τον Απρίλιο της προηγούμενης διδακτικής περιόδου στο Δημόσιο ΙΕΚ του Δήμου Βόλου;
Γιατί μειώθηκε το εκπαιδευτικό προσωπικό από 75 σε 60 τη στιγμή μάλιστα που αδυνατούν να ολοκληρωθούν τα μαθήματα και οι σπουδαστές είναι πολύ περισσότεροι από πέρυσι.
Πώς διασφαλίζεται την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης του Δημόσιου ΙΕΚ έπειτα από τη μείωση του προσωπικού» καταλήγει η ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει