Εκπαιδευτικοί και καθαρίστριες απέκλεισαν τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας

Διαμαρτυρόμενοι για τα άμετρα προβλήματα με τα οποία ξεκίνησε η νέα σχολική χρόνια, εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ αλλά και καθαρίστριες της Α’βάθμιας και της Β’βάθμιας εκπαίδευσης προχώρησαν σε αποκλεισμό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Σε δηλώσεις του το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κ. Γ. Χαρμάνης, μεταξύ άλλων τόνισε πως για πρώτη φορά μετά το Β Παγκόσμιο πόλεμο οι μαθητές ξεκινούν τη σχολική χρονιά με τόσες ελλείψεις και με τόσα προβλήματα.

Έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών που φέτος θα ξεκινήσει πολύ αργά και συγκεκριμένα από 1η Νοεμβρίου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι ο Δήμος Βόλου από τις 700.000 ευρώ που έλαβε πέρυσι από το υπουργείο, φέτος έλαβε μόνο 250.000 ευρώ, καταγγέλλοντας επίσης το Υπουργείο Παιδείας για διάλυση του Οργανισμού Έκδοσης Σχολικών Βιβλίων.

Τέλος στις δηλώσεις του κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις, ενώ έστειλε ηχηρό μήνυμα στους πολίτες να μην δεχτούν να πληρώσουν τα «χαράτσια» που έρχονται καθημερινά.

Από την πλευρά της το μέλος του Σωματείου Καθαριστριών Α’θμιας και Β΄’θμιας Εκπαίδευσης Δέσποινα Κουρτέση κατήγγειλε ότι στα σχολεία εντατικοποιούν την εργασία των μονίμων που έμειναν λίγες λόγω συνταξιοδοτήσεων ενώ δεν προσλαμβάνουν συμβασιούχες κι αν το κάνει ο δήμος, τότε τους απασχολεί ελάχιστες ώρες για να μειώσει το κόστος . Στις δηλώσεις της επίσης σημείωσε πως δεν έχουν γίνει νέες συμβάσεις, ενώ τους οφείλονται ακόμα τα περσινά δεδουλευμένα, ένα θέμα πάνω στο οποίο ο Δήμαρχος Βόλου σε παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν, δεν δεσμεύτηκε για τίποτα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει