Ενημέρωση πολιτών για την τελική μελέτη της πλατεία Ευαγγελίστριας

Σε υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μελέτη Ανάπλασης της Πλατείας Ευαγγελίστριας προχωρά η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, θέτοντας την τελική πρόταση στη διάθεση ενημέρωσης των πολιτών για ένα δεκαήμερο επιπλέον.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 29 Αυγούστου και ώρα 6.30μ.μ., θα συνεδριάσει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Ιωνίας στο πρώην Δημαρχείο της πόλης, όπου μεταξύ των άλλων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνεται και η παρουσίαση της μελέτης από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Φ. Λαμπρινίδη και τα στελέχη της Υπηρεσίας. Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, στον ίδιο χώρο καθημερινά και ώρες 11.00 έως 13.00, θα γίνεται ενημέρωση των ενδιαφερόμενων πολιτών για το έργο από στελέχη της υπηρεσίας καθώς και υποβολή τυχόν προτάσεών τους. Επίσης, στο χώρο του πρώην Δημαρχείου καθώς και στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας θα αναρτηθεί το επόμενο διάστημα η φωτορεαλιστική αποτύπωση του έργου της ανάπλασης της Πλατείας, ώστε οι πολίτες να έχουν οπτική άποψη της τελικής πρότασης.

Όπως είναι γνωστό, με την πρόταση αυτή διατηρείται η κυκλική κυκλοφορία πέριξ της πλατείας όπως είναι σήμερα, διατηρούνται και αναδεικνύονται όλα ιστορικά στοιχεία που κοσμούν της πλατεία όπως η περιτοίχιση, οι δύο ναΐσκοι της Αγίας Παρασκευής και της Αγίας Αικατερίνης, ο άμβωνας του πρώτου ναού, τα δύο αγάλματα της πλατείας, ενώ αναδεικνύεται με τον φωτισμό ο ίδιος ο ιερός ναός της Ευαγγελίστριας. Κατασκευάζεται νέο σιντριβάνι, διπλασιάζεται περίπου το υπάρχον πράσινο χωρίς να θιγούν τα υπάρχοντα δέντρα ενώ προσθέτονται καινούργια και εμπλουτίζεται το γρασίδι με τη διαμόρφωση νέων παρτεριών και τοποθετούνται νέα παγκάκια. Ταυτόχρονα διευρύνεται η έκταση του χώρου συνάθροισης μπροστά από την κεντρική είσοδο της εκκλησίας καθώς επίσης και το πεζοδρόμιο του περίγυρου με ταυτόχρονη χωροθέτηση των θέσεων στάθμευσης.

Μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου θα καταλήξει στην έγκριση της τελικής μελέτης.


Μπορεί επίσης να σας αρέσει