Ενημερωτική καμπάνια της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την παγκόσμια ημέρα του νερού, η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό θα βρίσκεται την Παρασκευή 22 Μαρτίου από τις 7:00μμ στην παραλία του Βόλου στο ύψος του Πανεπιστήμιου, όπου κάτοικοι από τα χωριά και το Πολεοδομικό Συγκρότημα, θα ενημερώσουν τους Βολιώτες με έντυπο υλικό, συζήτηση και προβολή ντοκιμαντέρ για την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση και για θέματα διαχείρισης του νερού.

Θα εξηγήσουν επίσης την πρόταση της Κίνησης για την ανάγκη κατασκευής δικτύου και υπαίθριων βρυσών μέσα στην πόλη, για να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος να προμηθεύονται δωρεάν πόσιμο νερό άριστο σε ποιότητα κατευθείαν από τις πηγές του Πηλίου.

Δεν μας εφησυχάζουν οι δηλώσεις της Δημοτικής Αρχής. Αντίθετα μας ανησυχούν τα έργα και ο προγραμματισμός της ΔΕΥΑΜΒ που στόχο έχουν να ετοιμάσουν το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης και το ξεπούλημα των νερών του Πηλίου, γεγονός που θα βυθίσει ακόμη πιο βαθειά στην εξαθλίωση τους εργαζόμενους και θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τα χωριά και το φυσικό περιβάλλον του Πηλίου. Το ζητούν άλλωστε επίμονα η τρόικα και ο πρωθυπουργός και πρέπει να είμαστε έτοιμοι όλοι από τα χωριά και την πόλη να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Γιατί το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα και όχι εμπόρευμα

ΑΦΙΣΑ-ΝΕΡΟ.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει