Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά στην Κάρυστο

[ad_1]

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Μελισσώνας Καρύστου. Οι δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο και επιχειρούν έχουν ενισχυθεί, καθώς σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δύσβατη περιοχή γεγονός που καθιστά δύσκολο το έργο τους ενώ πνέουν και ισχυροί άνεμοι, ωστόσο δεν απειλείται κάποια κατοικημένη περιοχή.

Eπιχειρούν 58 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 20 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 38 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Επιπλέον, άμεσα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κατά τις μεσημεριανές ώρες σήμερα, σε αγροτοδασική έκταση στην Πελεή Κρανιδίου Αργολίδας. Επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 12 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν περιοδικά 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Σημειώνεται ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει