Επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη Μάλτα

[ad_1]

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Μάλτα, κατόπιν πρόσκλησης του Ομολόγου του Commander Armed Forces of Malta Brigadier Clinton J O’Neill.

Αρχικά έλαβε χώρα η επίσημη υποδοχή στο Στρατηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της Μάλτας, και ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ των δύο Αρχηγών σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, όπου συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και στο Ισραήλ, καθώς και στις προκλήσεις ασφαλείας στην Συρία, στην Λιβύη, στον Λίβανο, στο Κόσοβο και στην περιοχή του Σαχέλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε την συμβολή των ΕΔ στον σημαίνοντα ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητος και ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, και υπογράμμισε ότι η Χώρα μας είναι κατά των πάσης φύσεως αναθεωρητισμών από όπου και αν προέρχονται, παραμένοντας σταθερά προσηλωμένη στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και στις αρχές της καλής γειτονίας.

Σε διμερές επίπεδο, οι δύο Αρχηγοί συζήτησαν για τις προοπτικές ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος και Μάλτας με επέκταση των κοινών τους δράσεων στον μέγιστο δυνατό βαθμό, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ να επισημαίνει ότι οι ΕΔ της Μάλτας είναι πάντοτε ευπρόσδεκτες για την από κοινού διεξαγωγή επιχειρησιακών δραστηριοτήτων και συνεκπαιδεύσεων, με έμφαση στο πεδίο της Έρευνας και Διάσωσης.

Ακολούθως, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην ευρεία συμμετοχή προσωπικού των ΕΔ της Μάλτας σε εκπαιδευτικά προγράμματα των Ελληνικών ΕΔ, τόσο στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής/NATO Maritime Interdiction Operational Training Center (ΚΕΝΑΠ/NMIOTC) στην Κρήτη, όσο και στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ) στο Κιλκίς, που καταδεικνύουν τις δυνατότητες εμβάθυνσης της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ευχαρίστησε τον Ομόλογό του, για την βοήθεια που παρείχε η Μάλτα στην Ελλάδα κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού επισημαίνοντας την παραδοσιακή φιλία των 2 Χωρών, όπως και για την θερμή υποδοχή και εξαιρετική φιλοξενία.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Βαλέτα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε επίσης την ευκαιρία για κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Πρέσβη της Ελλάδος στην Μάλτα κ. Αναστασία Αθανασίου, με την οποία συζήτησαν για τις διεθνείς εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει