Επίσκεψη της Ζέττας Μακρή στη Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου

Επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μαγνησίας πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι η πρ. βουλευτής και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Βόλου κα Ζέττα Μακρή.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η κα Μακρή ενημερώθηκε από το διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Μαγνησίας, κ Ν. Μιχαλάκη και τους αξιωματικούς για τα προβλήματά του κλάδου τους. Πέραν όλων των άλλων θεμάτων, οι δύο πλευρές επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους στην ανάγκη ενίσχυσης του μόνιμου και του εποχιακού προσωπικού αλλά και των εναέριων και επίγειων μέσων, καθώς επίσης και στο χρόνιο ζήτημα των εποχικών πυροσβεστών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση και στην ανάγκη ο δήμος να στηρίξει την προληπτική προστασία και να διευκολύνει τη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τονίστηκε, ταυτόχρονα, το πόσο είναι αναγκαίο να αξιοποιηθεί στο έπακρο το ποσό που έχει δοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη των δαπανών πυροπροστασίας, έτσι ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένο και συντονισμένο σχέδιο δράσης στον τομέα της πυρασφάλειας.

Στη συνέχεια εξετάστηκε και το θέμα του νέου κτιρίου της Πυροσβεστικής, που αποτελεί πάγιο αίτημα των πυροσβεστών το τελευταίο διάστημα και που, όπως όλα δείχνουν, οδηγείται στην οριστική επίλυσή του, μετά και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για μετεγκατάσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε χώρο στην περιοχή της Ν. Ιωνίας.

Η κα Μακρή συγχάρηκε τον κ. Μιχαλάκη και τους πυροσβέστες για την άρτια οργανωτική συγκρότηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εξέφρασε την ικανοποίησή της για την έγκαιρη και επιτυχή αντιμετώπιση των πυρκαγιών, που σημειώθηκαν στον Νομό μας κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την υποβολή από τον κ. Μιχαλάκη στην κα Μακρή του αιτήματος των πυροσβεστών για εφοδιασμό της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Μαγνησίας με 2 μικρά και ευέλικτα οχήματα 1000 λίτρων, που θα καλύπτουν τις ανάγκες στα χωριά του Πηλίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει