Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Α. Κοπάνα στους νέους αγρότες του Κισσού

Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Αργύρης Κοπάνας, συνοδευόμενος από τους γεωπόνους Παρασκευή Καλαβριώτη, Αλεξία Ντέλλα και Γιώργο Παναγόπουλο, που απαρτίζουν την επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος νέων γεωργών, επισκέφθηκε καλλιέργειες νέων αγροτών στον Κισσό και το Πουρί, για τον έλεγχο της τήρησης των υποχρεώσεων, που απορρέουν από τις δεσμεύσεις του προγράμματος, προκειμένου να καταβληθεί η τελική δόση.

Ο Αργύρης Κοπάνας ανάφερε ότι «Παρά τις αντίξοες συνθήκες και το δύσβατο των περιοχών, οι έλεγχοι διενεργούνται κανονικά και οι νέοι αγρότες ανταποκρίνονται σε ικανοποιητικό βαθμό στις δεσμεύσεις του προγράμματος. Στη συνέχεια οι γεωπόνοι μας συμπληρώνουν και αποστέλλουν το πρακτικό πιστοποίησης φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του σχεδίου δράσης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η παρουσία μου σήμερα με το κλιμάκιο των γεωπόνων ελεγκτών, έχει ως στόχο να διαβεβαιώσει τους παραγωγούς, αλλά και ιδιαίτερα τους νεοεισερχόμενους στη γεωργία, ότι η Περιφέρεια με τις υπηρεσίες της θα είναι στο μέτρο του εφικτού, παρούσα και δίπλα στον πολίτη.

Σηματοδοτεί επίσης, την έμφαση, που θα δώσουμε στην ταχύτητα των ενεργειών μας, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται πιο γρήγορα οι γεωργοί και να μην έχουμε μεγάλες καθυστερήσεις.

Οι γεωπόνοι ελεγκτές στα πλαίσια του Μέτρου, που αφορά την εγκατάσταση Νέων Γεωργών, ήλεγξαν παραγωγούς, που ολοκλήρωσαν το προγραμματισμένο σχέδιο δράσης με στόχο τόσο την εγκατάσταση στον πρωτογενή τομέα, όσο και τη δημιουργία μιας βιώσιμης γεωργικής εκμετάλλευσης, ώστε να προχωρήσει η πληρωμή της τελευταίας δόσης του προγράμματος.

Από την πλευρά μας θα προσπαθούμε διαρκώς, να διεκπεραιώνουμε τις διοικητικές ενέργειες, που οφείλουν να κάνουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, γρήγορα, αποτελεσματικά και πάντα σε σεβασμό προς τον πολίτη. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιδιώκει να αμβλύνει τυχόν αρρυθμίες του παρελθόντος και καλεί τους πολίτες να τις επισημαίνουν, ώστε να υπάρχει συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών της».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει