Επί τάπητος η οδική σύνδεση Κεραμιδίου – Σκλήθρου

Επαφές Δήμου Ρήγα Φεραίου με Περιφέρεια για ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο inbox του e-mail μας:

Την ανάγκη προώθησης των διαδικασιών για την οδική σύνδεση του Κεραμιδίου με το Σκλήθρο και την συνακόλουθη σύνδεση των ανατολικών παραλίων των νομών Λάρισας και Μαγνησίας, έθεσε επί τάπητος η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου μετά από επικοινωνία που υπήρξε με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το έργο εδώ και χρόνια μοιάζει να έχει σταματήσει, αφού βρίσκεται ακόμη στο επίπεδο εκπόνησης μελέτης, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια νέα εξέλιξη. Ωστόσο οι προοπτικές ανάπτυξης που διανοίγονται για τις περιοχές μέσα από την κατασκευή ενός σύγχρονου και ασφαλούς οδικού δικτύου, επιβάλλουν την ενεργοποίηση των φορέων, ώστε να υπάρξει μια άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου συναντήθηκε προ ολίγων ημερών με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, όπου του υπογράμμισε την ανάγκη δρομολόγησης συγκεκριμένων ενεργειών, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις υλοποίησης του έργου. Από τη συνάντηση διαφάνηκε το ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη να προχωρήσει το έργο.

Η Δήμαρχος τόνισε πως «Η προώθηση του συγκεκριμένου έργου θα συμβάλλει στην ανάπτυξη των ορεινών και παραλιακών περιοχών δύο Δήμων Αγιάς και Ρήγα Φεραίου, ενώ θα επιφέρει πολλαπλά περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη οδηγώντας στην απεξάρτησή τους από τους κεντρικούς εθνικούς και νομαρχιακούς οδικούς άξονες.

Η οδική σύνδεση των ανατολικών παραλιών των νομών Λάρισας και Μαγνησίας μέσω του Σκλήθρου-Κεραμιδίου αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων που διαβλέπουν τις προοπτικές ανάπτυξης των περιοχών τους.

Παράλληλα οι τοπικές κοινωνίες αναζητούν την έξοδο από την απομόνωση ελπίζοντας σε νέες ευκαιρίες προόδου, μέσα μάλιστα και από την αξιοποίηση του φυσικού τους περιβάλλοντος. Για το δρόμο Σκλήθρο-Κεραμίδι είχαν ενεργοποιηθεί προ μερικών ετών οι προηγούμενες Νομαρχιακές Αρχές στην κατεύθυνση μάλιστα εκπόνησης μιας προμελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Ωστόσο παρά την οικονομική κρίση και τις γενικότερες δυστοκίες πανελλαδικά στην κατασκευή οδικών έργων, οι τοπικές κοινωνίες ζητούν να τεθεί ξανά το ζήτημα στην ατζέντα προτεραιοτήτων της Περιφέρειας, καθώς αποτελεί κεφαλαιώδους σημασίας για την εξέλιξή τους».

Η κ. Λαΐτσου συμπλήρωσε λέγοντας πως «για το θέμα είχε επικοινωνία τόσο με το Δήμαρχο Αγιάς κ. Γκουντάρα, ενώ συναντήθηκε και με τον κ. Αγοραστό. Μέσα από αυτές τις επαφές προσπαθούμε να επαναφέρουμε το θέμα στην επικαιρότητα με μια κατεύθυνση ανάληψης δράσης. Και είμαστε ικανοποιημένοι που υπάρχει αντίστοιχη διάθεση και από τους άλλους φορείς, ενώ το ζήτημα προωθείται πλέον και από την Περιφέρεια μέσα από το αναπτυξιακό της πρόγραμμα. Με συνεργασία λοιπόν μπορούμε να προχωρήσουμε σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».

Τα οφέλη

Τα οφέλη από την υλοποίηση του έργου είναι σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου τα εξής:

1) Η κατασκευή του δρόμου Σκλήθρου-Κεραμιδίου θα συνδέσει για πρώτη φορά τα παράλια των δύο νομών ανοίγοντας προοπτικές δυναμικής τουριστικής ανάπτυξης μέσω και της έλευσης πολλών επισκεπτών από τη Βόρειο Ελλάδα.
2) Θα αναπτυχθεί μια ενδοεπικοινωνία μεταξύ των παραλιακών και ορεινών περιοχών σε όλα τα επίπεδα, όπως εμπορικό, οικονομικό, πολιτιστικό, ενώ η αρμονική γειτνίαση θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την πολυπόθητη αειφορική ανάπτυξη.
3) Ο δρόμος αυτός θα διευκολύνει τους χιλιάδες επισκέπτες από τη Βόρειο Ελλάδα να έχουν άμεση πρόσβαση στις πανέμορφες περιοχές του Πηλίου, ενώ μελλοντικά το οδικό δίκτυο μπορεί να καταλήγει μέχρι το Πουρί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει