Επαναληπτικός ψεκασμός σήμερα το βράδυ στο Στεφανοβίκειο για τα κουνούπια

Επαναληπτικές εφαρμογές εκνέφωσης για κουνουποκτονία στο Στεφανοβίκειο θα πραγματοποιηθούν σήμερα το βράδυ τις μεταμεσονύκτιες ώρες.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων προειδοποιεί τους κατοίκους να παραμείνουν εντός των οικίων τους από 24.00 μέχρι και 05.00 το βράδυ.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση όπως εστάλει στο e-volos.gr:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων ενημερώνει ότι σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, θα εκτελέσει επαναληπτικές εφαρμογές εκνέφωσης για κουνουποκτονία τις μεταμεσονύκτιες ώρες, στην περιοχή οικισμού Στεφανοβικείου.

Η συγκεκριμένη περιοχή επιλέχθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ, στα πλαίσια εντατικοποίησης του προγράμματος κουνουποκτονίας, προφανώς με βάση συγκεκριμένα κριτήρια (πρόσφατο και μοναδικό κρούσμα μέχρι σήμερα στην Π.Ε. Μαγνησίας νόσησης από τον ιό του Δυτικού Νείλου και γειτνίαση με ταμιευτήρα Κάρλας και Νομό Λάρισας, όπου υπάρχουν περισσότερα κρούσματα).

Παρακαλούνται οι κάτοικοι να παραμείνουν εντός της κατοικίας των από 24.00 μέχρι την 05.00, την νύκτα Δευτέρας προς Τρίτη (22 προς 23 Αυγούστου 2011). Εάν τυχόν υπάρχουν κυψέλες με πληθυσμούς μελισσών εντός ή πλησίον του οικισμού θα πρέπει να απομακρυνθούν σε ασφαλή απόσταση 1 χιλιομέτρου από τον οικισμό. Για λοιπά κατοικίδια ή οικόσιτα ζώα και πτηνά δεν απαιτούνται ιδιαίτερα πρόσθετα μέτρα. Να μην υπάρχουν εκτεθειμένα είδη οικιακής χρήσης (ρούχα, παιχνίδια, κπλ.). Οι συσκευές κλιματισμού να μην είναι σε λειτουργία.

Το φάρμακο που χρησιμοποιείται δρα άμεσα στα ιπτάμενα έντομα, είναι ακίνδυνο, δεν έχει υπολειμματική δράση, διασπάται εντός ώρας και δεν παραμένει σε αέρα, έδαφος, νερά. Βεβαίως δεν επενεργεί σε φυτά. Προληπτικά μέτρα συνιστώνται σε αλλεργικά άτομα, με την έννοια της αποφυγής άμεσης εισπνοής του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει