Επερώτηση κατέθεσε η Ζέττα Μακρή για την προώθηση έργων μέσω ΕΣΠΑ

Επερώτηση κατέθεσε σήμερα η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Βόλου Ζέττα Μακρή και οι σύμβουλοι της, προς την δημοτική αρχή του Δήμου Βόλου,σχετικά με τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ για την προώθηση των έργων που αφορούν τον Νομό.

Αναλυτικά, η επερώτηση :

Με βάση στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΤΕΕ, ενώ οι εντάξεις των έργων για όλη τη Θεσσαλία ανέρχονται στα 380 εκ. ευρώ, τα ενταγμένα έργα της Μαγνησίας στο ΕΣΠΑ είναι μόλις 55 εκ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι η περιοχή μας λαμβάνει μόλις το 15 % των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.

Αποτελεί κοινή πεποίθηση πλέον με βάση και τα στοιχεία αλλά και την εικόνα που παρουσιάζεται σήμερα ότι ο νομός μας έχει αδικηθεί, ενώ πολλά έργα ΓΠΣ και ΣΧΟΟΑΠ, αν δεν προωθηθούν έως το τέλος του 2011, υπάρχει ο κίνδυνος να απενταχθούν. Με βασικές αιτίες την κωλυσιεργία των αρμοδίων, την ελλιπή αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και την αδυναμία στήριξης των έργων που χρειάζεται η περιοχή μας, εξασθενεί κάθε δυνατότητα ανάπτυξης και τόνωσης της τοπικής οικονομίας.

Κατόπιν τούτων,

Εάν και γνωρίζουμε ότι δεν είναι της αποκλειστικής αρμοδιότητας και ευθύνης της δημοτικής μας αρχής η ένταξη στο ΕΣΠΑ των έργων, που αφορούν όχι μόνο τον δήμο μας αλλά όλο στον νομό μας, πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίο να γίνουν από την δημοτική αρχή οι απαιτούμενες ενέργειες για την επιτάχυνση των διαδικασιών και την ενίσχυση της διαχειριστικής επάρκειας των συγκεκριμένων έργων. Με δεδομένη μάλιστα την άκρως ανησυχητική αδιαφορία των υπολοίπων τοπικών φορέων μπορεί η δημοτική αρχή της πόλης μας να αξιοποιήσει το δυναμικό των τεχνικών υπηρεσιών μας και να ασκήσει τις πιέσεις που απαιτούνται στις αρμόδιες υπηρεσίες , ώστε να μην αδικηθεί περαιτέρω ο νομός μας και να μην χαθούν έργα που θα δώσουν πνοή στην περιοχή μας; Με δεδομένη την μειωμένη δυνατότητα παρέμβασης της δημοτικής αρχής, δεν θεωρείτε αναγκαίο παρόλα αυτά να αναληφθεί μία πρωτοβουλία συντονισμού, ώστε να αξιοποιηθούν τα κονδύλια για τον δήμο και κατ΄ επέκταση για τον νομό μας;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει