«Επιμένουμε στην απρόσκοπτη λειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφώνου»

Οι ευθύνες για τα σημερινά αδιέξοδα «δικτυώνονται» και σε άλλες παρατάξεις

Παράλληλα με την αξιοποίηση κάθε νομικής δυνατότητας, με βάση το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, για τη μεταφορά του προσωπικού του Δημοτικού Ραδιοφώνου στο Δήμο, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης επιμένει στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από την αρχή της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να διασφαλιστούν νομοθετικά η απρόσκοπτη λειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφώνου και οι θέσεις εργασίας του προσωπικού.

Είναι γνωστό ότι ο Π.Σκοτινιώτης επεξεργάστηκε ακόμη και νομοτεχνικά τροπολογία, η οποία κατατέθηκε δύο φορές στη Βουλή, χωρίς όμως να γίνει δεκτή από τον πρώην Υπουργό Εσωτερικών Γ.Ραγκούση. Ο Δήμαρχος Βόλου επανήλθε αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος Υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, τον οποίον ενημέρωσε ολοκληρωμένα για το πρόβλημα και επανέφερε τη σχετική τροπολογία.

Η τροπολογία αυτή προβλέπει την εξομοίωση των δημοτικών επιχειρήσεων που έχουν ως ειδικό σκοπό την άσκηση ραδιοφωνίας, με τις δημοτικές κοινωφελείς επιχειρήσεις. Η εξομοίωση αυτή δίνει τη δυνατότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να αποφασίσει τη λύση της επιχείρησης και τη μεταφορά της δραστηριότητας και του προσωπικού στο Δήμο.

Μετά από επικοινωνία, την περασμένη Πέμπτη, του Δημάρχου Βόλου με τον Υπουργό Εσωτερικών, η σχετική τροπολογία κατατέθηκε και στην ΚΕΔΚΕ, ώστε να τεθεί και από το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο της αυτοδιοίκησης στο διάλογο μεταξύ Υπουργείου και ΚΕΔΚΕ σε σχέση με το νομοσχέδιο-σκούπα, με το οποίο επιδιώκεται να αντιμετωπιστούν προβλήματα που προέκυψαν από την εφαρμογή του Καλλικράτη. Μάλιστα, μετά από επικοινωνία του Π.Σκοτινιώτη με τον Γενικό Διευθυντή της ΚΕΔΚΕ Τάκη Βασιλείου, την περασμένη Παρασκευή, η τροπολογία θα τεθεί υπόψη και του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ, το οποίο θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ευρύτερη δυνατή πολιτική στήριξη.

Όπως δήλωσε ο Π.Σκοτινιώτης, «από την πρώτη ακόμη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας κάνουμε κάθε τι το δυνατό προκειμένου να διασφαλίσουμε τη συνέχιση της λειτουργίας του Δημοτικού Ραδιοφώνου, τις θέσεις εργασίας και τη μισθοδοσία του προσωπικού. Δυστυχώς κληρονομήσαμε μια αδιέξοδη κατάσταση, για την οποία οι ευθύνες προφανώς και βαρύνουν πρωτίστως την προηγούμενη δημοτική αρχή, όμως, όσο κι αν ενοχλούνται κάποιοι που όψιμα «ανακάλυψαν» το Δημοτικό Ραδιόφωνο, οι ευθύνες αυτές «δικτυώνονται» και σε άλλες παρατάξεις.

Εκφράζουμε την αισιοδοξία ότι τελικά θα υπάρξει θετική λύση, που θα ικανοποιήσει τους εργαζόμενους και θα δικαιώσει τη συστηματική προσπάθεια που κάνουμε».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει