Επισκέψεις βουλευτή Πάρι Μουτσινά στο Γηροκομείο, στο Ορφανοτροφείο και στις «Άσπρες Πεταλούδες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την Μεγάλη Τετάρτη, ο ανεξάρτητος βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς επισκέφθηκε το Γηροκομείο Βόλου, το Ορφανοτροφείο Βόλου και το ίδρυμα «Άσπρες Πεταλούδες». Στο Γηροκομείο συναντήθηκε και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο κ. Π. Πάνο, στο Ορφανοτροφείο από τον Διευθυντή κ. Κων. Καραζήση και στις «Άσπρες Πεταλούδες» από τον Πρόεδρο κ. Αθ. Μπακαλιάνο.

Σε όλες τις συναντήσεις αναδείχθηκε το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που δημιουργείται από την επιβολή προκαταβολής φόρου εισοδήματος και στα κοινωφελή ιδρύματα, για τα έσοδα που αποκτούν από ενοίκια. Ανάμεσα στα άλλα επιμέρους ζητήματα που συζητήθηκαν είναι η καθυστέρηση προώθησης της ρύθμισης για τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις του γηροκομείου προς το ΙΚΑ η οποία παραμένει επί ένα μήνα στο Υπουργείο Υγείας προς υπογραφή, και το πρόβλημα της καθυστέρησης εφαρμογής των κοινωνικών τιμολογίων των ΔΕΚΟ στο Ορφανοτροφείο λόγω καθυστέρησης δημοσίευσης της ψηφισθείσας νομοθετικής ρύθμισης.

Να σημειωθεί ότι τα Διοικητικά Συμβούλια των ιδρυμάτων έχουν νοικοκυρέψει υποδειγματικά τα οικονομικά τους, και ιδιαίτερα το Γηροκομείο έχει κατακτήσει τους στόχους που αφορούν την κάλυψη οικονομικών υποχρεώσεων προηγουμένων μηνών. Επιπλέον έχει προβεί σε εκτεταμένες επισκευές και ανακαινίσεις των εγκαταστάσεων με εθελοντική κυρίως προσφορά των πολιτών.

Ο βουλευτής κατανοώντας τον σημαντικό ρόλο των ιδρυμάτων και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, επεσήμανε: «Η κυβέρνηση παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες για το πρωτογενές πλεόνασμα και την επιτυχία της εξόδου στις αγορές, αδιαφορεί επιδεικτικά για την στήριξη της κοινωνικής πολιτικής και ιδιαίτερα αυτών των κοινωφελών ιδρυμάτων, ειδικά μια εποχή που αγγίζει τα όρια ανθρωπιστικής κρίσης.

Τέλος ο βουλευτής δήλωσε: «Πολλές φορές έχουμε τονίσει αυτό που έχει αποδειχθεί περίτρανα σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια κρίση ότι η δημοσιονομική πολιτική χωρίς κοινωνική ευαισθησία και προοπτική ανάπτυξης είναι καταστροφική και αδιέξοδη. Προσωπικά δεσμεύομαι να βοηθήσω με κάθε διαθέσιμο τρόπο για την επίλυση των προβλημάτων, και να υποστηρίξω νομοθετικές ρυθμίσεις που θα απαλύνουν την οικονομική ασφυξία όλων των ιδρυμάτων που στηρίζουν ενεργά την κοινωνία μας.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει