Επιστολή αγανάκτησης από γονέα προς τους δημοτικούς αστυνόμους του Βόλου και τους υπευθύνους τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την επιστολή, όπως έφτασε στο inbox του e-mail μας:

Κύριε Διευθυντά,
Με αφορμή την απάνθρωπη, ειδικά για τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε, συμπεριφορά της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία επιδεικνύοντας υλιστικά προκλητική και ηθικά ανεκδιήγητη συμπεριφορά, αποστέλλοντας τους ανενόητους υπαλληλίσκους της, οι περισσότεροι από τους οποίους δε γνωρίζουν ούτε τη στοιχειώδη σύνταξη του προφορικού λόγου, να γράφουν κλήσεις έξω από τα δημοτικά σχολεία στο κέντρο της πόλης, καταγγέλω το εξής:

Με εντολή ασφαλώς των προϊσταμένων δεν επιδεικνύουν την ελάχιστη ανοχή προς τους γονείς, οι οποίοι “παρανομούν” για λίγα λεπτά προκειμένου να πάρουν τα παιδιά τους και μάλιστα δίχως να δημιουργούν ιδιαίτερο πρόβλημα. Αντιθέτως, οι υπαλληλίσκοι εμφανίζονται ως άλλοι “κατάσκοποι” ακριβώς το κρίσιμο δεκαπεντάλεπτο και με ύφος “χιλίων καρδιναλίων” κόβουν κλήσεις αδιαφορώντας για κάθε αυτονόητη ανθρώπινη ανάγκη. Φαίνεται πως έχουν ενδυθεί πλήρως τον κομπλεξικό ρόλο του εξουσιαστή, αφού προφανώς δεν έχουν κανένα τρόπο να εκτονώσουν τη δική τους εσωγενή έλλειψη ανθρωπιάς.

Όταν μάλιστα απευθύνθηκα τηλεφωνικά στον υπεύθυνο κι αφού δυστυχώς αντιμετώπισα τη διανοητική στέρηση να αισθητοποιήσει -για κατανόηση ούτε λόγος- το ζήτημα, συνειδητοποίησα αμέσως πως καλύπτονται πίσω από το γράμμα του νόμου αδιαφορώντας για την παραμικρή ανθρώπινη διάσταση του προβλήματος.

Ας γνωρίζουν όμως πως δεν πρέπει να είναι ούτε επιλεκτικοί -γιατί κι αυτό συμβαίνει, όταν σβήνουν κλήσεις γνωστών ή πλουσίων- ούτε και απάνθρωποι, διότι έτσι απλώς επιβεβαιώνουν την ανυπαρξία τους και θα εισπράξουν το αντίτιμο από την ίδια τη ζωή και τους ηθικούς νόμους που τη διέπουν είτε το θέλουν είτε όχι.

Γιάννης Πολιτόπουλος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει