Επιστολή -"γροθιά" στο Δήμαρχο Βόλου- της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΛΟΥ: «Η εχθρότητα του δημάρχου απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ της δημοτικής παράταξης, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

«Η εχθρότητα του δημάρχου απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων»

Οι κατά καιρούς δηλώσεις και διακηρύξεις του δημάρχου Βόλου περί στήριξης δήθεν των διεκδικήσεων των εργαζομένων, αποτέλεσαν όχι μόνο προσπάθεια συγκάλυψης και αποφυγής ευθυνών για την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει στο δήμο, αλλά και απόκρυψη της εχθρότητας με την οποία αντιμετωπίζει στην πραγματικότητα την ανάπτυξη αγώνων για τα δίκαια αιτήματά τους, ιδιαίτερα σήμερα που η λαϊκή οικογένεια υποφέρει.

Η τακτική και οι θέσεις του δημάρχου Βόλου δεν είναι κάτι καινούργιο. Εξάλλου είναι γνωστές στο πανελλήνιο οι αγωνιώδεις προσπάθειες και πρωτοβουλίες που ανέπτυξε, πριν από μερικά χρόνια, για να περάσουν τα «τοπικά σύμφωνα απασχόλησης», στο νομό Μαγνησίας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., που σκοπό είχαν να χτυπηθούν τα εργασιακά δικαιώματα με τον ίδιο τρόπο που καταργούνται σήμερα, σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, για την αύξηση των κερδών και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων.

Η μεθοδικότητα, με την οποία ο δήμαρχος αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους στο δήμο Βόλου και στη ΔΕΥΑΜΒ είναι αξεπέραστη και θα τη ζήλευε ο κάθε εργοδότης. Στο οπλοστάσιό του διαθέτει όλα τα δοκιμασμένα εργαλεία που χρησιμοποιούνται εναντίον του λαϊκού κινήματος. Ένα καλά σχεδιασμένο μείγμα κοινωνικού αυτοματισμού και τρομοκρατίας σε συνδυασμό με την ευθέως ανάμειξή του στα σωματεία των εργαζομένων, με την αξιοποίηση, εργοδοτικών, «δικών του» συνδικαλιστών, για τη διάσπαση των εργαζομένων.

Έτσι την καταστολή και τον εκφοβισμό με εισαγγελείς τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων στους ΟΤΑ και τις «προειδοποιήσεις» προς τους πενταμηνίτες για το αν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην απεργία («αδικαιολόγητη» απουσία από την εργασία), διαδέχθηκαν οι απειλές προς τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες του δήμου ότι θα έχουν ευθύνες αν δεν υλοποιούν δήθεν την πολιτική του δημοτικής αρχής. Η δημοτική αρχή έχει εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη για όσα συμβαίνουν στο δήμο και πρέπει να μάθει να την αναλαμβάνει. Αποτελεί μικροπρέπεια να φορτώνει την ευθύνη στους εργαζόμενους των αντίστοιχων υπηρεσιών για το γεγονός ότι συνάδελφοι τους εργαζόμενοι στερούνται τόσο την ένδυση – υπόδηση εργασίας, όσο και το γάλα.

Αποτελεί επίσης μια σχεδιασμένη παρέμβαση με στόχο να στρέψει εργαζόμενους του δήμου εναντίον των συναδέλφων τους.

Ακόμη, δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθεί να φορτώσει ευθύνες στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ τόσο για τις πανάκριβες υπηρεσίες όσο και την εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού του νερού. Υπεύθυνη για αυτήν την κατάσταση είναι η αντιλαϊκή πολιτική της ιδιωτικοποίησης τομέων της επιχείρησης και της ανάθεσης των έργων ύδρευσης – αποχέτευσης σε μεγαλοεργολάβους, για τη διασφάλιση κερδών, πολιτική που στήριξαν τόσο οι κυβερνήσεις όσο και οι κατά καιρούς δημοτικές αρχές. Είναι ανήθικο να στρέφεται εναντίον των εργαζομένων για τον αγώνα που κάνουν ώστε να μη μειωθούν ακόμη περισσότερο οι μισθοί τους. Δεν είναι υπεύθυνοι οι εργάτες και οι υπάλληλοι στη ΔΕΥΑΜΒ για τη «δύσκολη» θέση που βρίσκεται η επιχείρηση, από τις οικονομικές απαιτήσεις ιδιωτικής εργολαβικής εταιρείας. Απευθυνόμενος, μάλιστα, και με προσωπικές επιστολές στους εργαζόμενους, επιχείρησε να κάμψει τη συλλογική τους δράση μέσα στο σωματείο τους.

Πιστεύουμε ακόμη ότι ευθύνη των εκλεγμένων συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος και του Π.Α.ΜΕ. είναι να βρίσκονται διαρκώς στο πλευρό των συναδέλφων τους για να τους ενημερώνουν και για να συμβάλουν στην οργάνωση των αγώνων τους για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και της Ε.Ε., που εφαρμόζεται και στην τοπική διοίκηση με τον «Καλλικράτη», που ο δήμαρχος ήταν και είναι ένθερμος υποστηρικτής. Οι αγωνιστικοί δεσμοί, που αναπτύσσονται με τη δράση των συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος, με συλλογικές αποφάσεις σε συνελεύσεις και σε χώρους δουλειάς, δεν μπορούν να αναχαιτιστούν ούτε με τιμωρητικές αποσπάσεις- μεταθέσεις ούτε άλλα διοικητικά μέτρα χειραγώγησης. Επιπλέον στις προβοκάτσιες της δημοτικής αρχής εναντίον τους, δίνουν απάντηση καθημερινά οι εργαζόμενοι στο δήμο, όχι μόνο γιατί γνωρίζουν τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, αλλά και γιατί αναγνωρίζουν την πρωτοπόρα δράση τους, γιατί καθημερινά ξ
έρουν ότι είναι στο πλευρό τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου, οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ δημοτικοί σύμβουλοι, καλούμε τους εργαζόμενους στο δήμο Βόλου και στη ΔΕΥΑΜΒ να καταγγείλουν τις μεθοδεύσεις του δημάρχου. Να οργανώσουν τον αγώνα τους, στα σωματεία τους, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Μαζί με άλλους εργαζόμενους, με τους μικροεπαγγελματίες και τους φτωχούς αγρότες να εμποδίσουν τη μετατροπή του δήμου σε Α.Ε., που πουλά τα κοινωνικά αγαθά και εκποιεί τη δημόσια – δημοτική περιουσία, πολιτική που ακολουθεί πιστά η σημερινή δημοτική αρχή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει