Επιτροπή Ειρήνης Βόλου: Παίρνουμε μέρος στην Πανελλαδική Κινητοποίηση στις 24 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 9:00 το πρωί, της ίδιας μέρας, από το Δημαρχείο Βόλου – «Δεν θα ματώνουμε για τα κέρδη τους, δεν θα γίνουμε κρέας στα κανόνια τους!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Οι ανταγωνισμοί ισχυρών δυνάμεων και κυβερνήσεων, όπως των ΗΠΑ, της ΕΕ, της Ρωσίας και άλλων χωρών, το μοίρασμα των υδρογονανθράκων, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας, των αγορών, για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων τους, μετατρέπουν την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μας σε «εύφλεκτο» πεδίο.

Ο πόλεμος στη Συρία συνεχίζεται εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και πρόσφυγες. Ο κίνδυνος επέκτασης των πολεμικών συγκρούσεων και μιας γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης είναι «προ των πυλών». Στην Ουκρανία, στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο, στην Εγγύς και Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, οι ιμπεριαλιστές ανάβουν νέες φωτιές. Καλλιεργούν τις εθνικιστικές και θρησκευτικές έχθρες ανάμεσα στους λαούς, επιχειρούν την αλλαγή των συνόρων, το διαμελισμό κρατών. Ξαναμοιράζουν τη Γη με των λαών το αίμα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις εμπλέκουν ακόμη περισσότερο τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών. Για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων, βάζει σε κίνδυνο το λαό μας, μπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνα παιχνίδια. Συμμετέχει σε 13 ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο των επιθετικών δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δίνει βάσεις, αεροδρόμια και λιμάνια, «γην και ύδωρ» στους φονιάδες των λαών. Στο Αιγαίο έχει συγκεντρωθεί μεγάλος όγκος πολεμικών πλοίων. Από τη Σούδα, που αποτελεί κέντρο πολεμικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, εκτοξεύονται πύραυλοι, όπως οι 56 «Τόμαχοκ» που σφυροκόπησαν τη Συρία, ενώ το ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη αποτελεί Κέντρο Ταχείας Αντιδράσεως του ΝΑΤΟ, έχει αναβαθμιστεί σε «Στρατηγείο Υψηλής Ετοιμότητας».

Η κυβέρνηση, τη ίδια στιγμή που τσακίζει τους μισθούς, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, που κόβει το επίδομα ανεργίας και το ρεύμα σε φτωχά σπίτια, δίνει το 2% του ΑΕΠ, δηλαδή 4 δισ. κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ, έχοντας την πρωτιά σε ποσοστό οικονομικής συμμετοχής σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Χρηματοδοτεί τη δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών: το ΝΑΤΟ, που εδώ και 68 χρόνια σπέρνει το θάνατο και την καταστροφή, που δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα, που στρέφει τον ένα λαό ενάντια στον άλλο, που η ιστορία του είναι γεμάτη πολέμους, χούντες και τρομοκρατία. Λένε ψέματα όσοι ισχυρίζονται ότι το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας για τη χώρα μας. Η τούρκικη επιθετικότητα κ οι συνεχείς παραβιάσεις στο Αιγαίο, οι πρόσφατες εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, έχουν την πλήρη κάλυψη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο.

Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους άλλους λαούς. Αντίθετα, μας ενώνει το κοινό συμφέρον της πάλης για μία ζωή χωρίς εκμετάλλευση και φτώχεια, χωρίς αφεντικά, με τους λαούς να καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν. Αυτή είναι η ζωή που μας ανήκει!

Αγωνιζόμαστε και διαδηλώνουμε έξω από το ΝΑΤΟικό στρατηγείο για:
– Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Άμεση απεμπλοκή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από όλες τις επιχειρήσεις έξω από τα σύνορα.
– Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
– Καμιά συμμετοχή σε στρατιωτικοπολιτική συμμαχία των καπιταλιστών.
– Πάλη ενάντια στην αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
– Πάλη ενάντια στην περιστολή συνδικαλιστικών και άλλων ελευθεριών.
– Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των ΝΑΤΟικών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.
– Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό, το σωβινισμό.
– Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς.

Παίρνουμε μέρος στην πανελλαδική κινητοποίηση στις 24 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη.

Συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στην πλατεία Αριστοτέλους και στη μεγάλη διαδήλωση στο ΝΑΤΟικό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης.

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 9:00 το πρωί, της ίδιας μέρας, από το Δημαρχείο Βόλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει