Επιτροπή εργαζομένων στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Κανείς δεν πρέπει να μένει μόνος του !

Καταγγέλλουμε την μεθοδευμένη, αντεργατική, εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Γιάννη Μπίσδρα από την εργοδοσία της «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ» χθές το πρωϊ, μόλις μισή ώρα πριν ξεκινήσει η τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση εργασίας νομού Μαγνησίας για το θέμα των δεδουλευμένων που οφείλει η επιχείρηση σε εργαζόμενους και ειδικότερα σε όλους εκείνους που δεν υπέγραψαν ατομική συμφωνία για μείωση του μισθού τους κατά 20%….

Ήρθε σαν συνέχεια της αλλαγής του ωραρίου εργασίας μία ημέρα νωρίτερα για μία άλλη συναδέλφισσα που και αυτή όπως και ο Γιάννης Μπίσδρας συμμετείχαν στην πρόσφατα δημιουργηθείσα επιτροπή εργαζομένων. Στόχο είχαν τόσο η απόλυση όσο και η αλλαγή ωραρίου στην τρομοκράτηση των εργαζομένων στη ΘΕΣΣΑΛΙΑ και ιδιαίτερα ήταν ένα μήνυμα προς όλους εκείνους τους εργαζόμενους της επιχείρησης «που παραμένουν άκαμπτοι» και δεν υπογράφουν ατομική συμφωνία μείωσης του μισθού τους, όπως με περισσό θράσος είπε ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας κατά την διάρκεια της Τριμερούς συνάντησης.

Πόσο όμως γελασμένος είναι τόσο αυτός όσο και ο εντολέας του, εάν πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να πετύχουν τους σκοπούς τους, ακολουθώντας τέτοιες πρακτικές, θυμίζοντας σε όλη την κοινωνία του Βόλου ότι πιο αντιδραστικό και συντηρητικό υπάρχει στη μνήμη αυτού του λαού.

Θεωρούν όπως είπαν και στην τριμερή ότι η πληρωμή των εργαζομένων «αποτελεί διευθυντικό δικαίωμα» επαναφέροντας στην σημερινή πραγματικότητα πρακτικές των παλιών φεουδαρχών και δουλοκτητών, που στα περιουσιακά τους στοιχεία προσμετρούσαν και πόσους δούλους ή δουλοπάροικους είχαν στην κατοχή τους, ήταν ιδιοκτήτες της ζωής και του θανάτου τους. Μας θέλουν φτηνούς εργαζόμενους, χωρίς σκέψη και αντίδραση, υποτακτικούς, υπάκουους και συναινετικούς…Θα γίνουμε ; Φυσικά και ΟΧΙ. Θα υποκύψουμε σε αυτή την επίθεση των εργοδοτών ; Λέμε ΟΧΙ.

Θα πρέπει όμως να πούμε ότι και οι λογικές αυτές επανήλθαν το 2011, διότι υπάρχει η κυβερνητική πολιτική που υλοποιεί κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ και οι εργοδότες βρίσκουν το έδαφος και την στήριξη για να αναπτύξουν την δική τους επίθεση κατά των εργαζομένων και των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους. Να πούμε ότι η όποια δημοκρατία επικαλούνται, σταματά στις πύλες των εργοστασίων και των χώρων εργασίας. Γι ‘ αυτό :
Ζητάμε την συμπαράσταση κάθε τίμιου εργαζόμενου που καταλαβαίνει το δίκιο της τάξης του, που αντιδρά σε αυτές τις πολιτικές και αγωνίζεται για την ανατροπή τους

ΖΗΤΑΜΕ

– την άμεση Κατάργηση των ατομικών συμφωνιών μείωσης των μισθών

– την άμεση επαναπρόσληψη του Γιάννη Μπίσδρα, επαναφορά της Τασούλας Αλμπάνη στο κανονικό της ωράριο

– την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας

– Κατάργηση της μαύρης εργασίας και της ενοικιαζόμενης εργασίας. Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους.

Η εργοδοσία θεωρεί «παράνομη» την επιτροπή των εργαζομένων στη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ», δεν έχει σφραγίδα, είπαν οι νομικοί τους σύμβουλοι στην Επιθεώρηση εργασίας. Τους απαντάμε : Η όποια νομιμότητα κερδίζεται στους αγώνες και στον ασυμβίβαστο ταξικό αγώνα απέναντι στους εργοδότες και όχι με την συναίνεση και τον συμβιβασμό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει