Εργασίες συντήρησης στο κέντρο του Βόλου ενόψει εορτών

Ξεκίνησαν οι εργασίες συντηρήσεων και επισκευών από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου στο εμπορικό κέντρο της πόλης και θα συνεχιστούν εντατικά τις επόμενες ημέρες, καθώς καταβάλλεται προσπάθεια να αναβαθμιστεί η λειτουργικότητα των εμπορικών οδών και η αισθητική εικόνα της πόλης ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων.

Οι εργασίες ξεκίνησαν χθες από το πεζοδρομημένο τμήμα των κεντρικών οδών και συγκεκριμένα από το δυτικό άκρο της οδού Ερμού με Ξενοφώντος. Περιλαμβάνουν πλακοστρώσεις και αντικαταστάσεις πλακών, αντικαταστάσεις σε κολονάκια, ρείθρα, αφαιρέσεις τσιμεντένιων βάσεων, επιδιορθώσεις και τοποθετήσεις νέων καθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους και σε πεζοδρόμους, καθώς και έλεγχο του ηλεκτροφωτισμού. Σημειώνεται ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εργασίες συντηρήσεων στα πεζοδρόμια και στους πεζοδρόμους μεταξύ των οδών Ιάσονος και Αργοναυτών, από Καρτάλη έως Φιλελλήνων, καθώς και σε μικρότερη έκταση μεταξύ των οδών Δημητριάδος και Ιάσονος.

Ιδιαίτερη προσπάθεια καταβάλλεται για τον καθαρισμό των τοίχων και των προσόψεων κτιρίων, μετά από ενημέρωση και με τη συμβολή των επιχειρήσεων και των υπηρεσιών της περιοχής. Οι εργασίες της Τεχνικής Υπηρεσίας συνδυάζονται με τις αντίστοιχες των υπηρεσιών Πρασίνου, Καθαριότητας και Πολεοδομίας.

Πλατεία Ευαγγελιστρίας

Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Ευαγγελιστρίας, όπως διαπίστωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φώτης Λαμπρινίδης ο οποίος επισκέφθηκε το χώρο και ενημερώθηκε από κοντά για την εξέλιξη του έργου.

Έχουν ήδη εκτελεστεί στο σύνολό τους οι εκσκαπτικές και χωματουργικές εργασίες, έχουν γίνει οι τσιμεντοστρώσεις που απαιτούνται και ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει οι πλακοστρώσεις, με αποτέλεσμα το νότιο τμήμα της πλατείας, που είναι και το μεγαλύτερο του έργου, να αποκτά σιγά – σιγά την τελική μορφή του. Σημειώνεται ότι διατηρήθηκαν και κλαδεύτηκαν όλα τα δέντρα της πλατείας, ενώ κάποια μεταφυτεύτηκαν έτσι ώστε να διατηρηθεί στο σύνολό του το υψηλό πράσινο που υπήρχε, το οποίο θα εμπλουτιστεί και με καινούργιες φυτεύσεις. Οι εργασίες συνεχίζονται έτσι ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα το νότιο τμήμα της πλατείας, ενώ θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις στο βόρειο τμήμα όπου θα γίνουν κυρίως φυτεύσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει