Εργολάβοι θα κόψουν τα χόρτα στον Δήμο Βόλου με 128.000 ευρώ!!!

128.000 ευρώ και μάλιστα χωρίς καταγραφή των στρεμμάτων, αποφάσισε να πληρώσουμε, για την κοπή χόρτων στον ενιαίο Δήμο Βόλου, καά πλειοψηφία η Οικονομική Επιτροπή.

Το αναγκαίο της κοπής των χόρτων, λόγω του κινδύνου έναρξης πυρκαγιάς, αποδέχθηκαν άπαντες, όμως η παράταξη της ΔΑΣ αλλά και η παράταξη του κ. Πατσιαντά ζήτησαν το έργο να εκπονήσουν οι υπάλληλοι της υπηρεσίας, που θα πρέπει να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό.

Από την πλευρά της η κα Μακρή αλλά και το μέλος της επιτροπής Γιώργος Μουλάς, ψήφισαν λευκό, διότι δεν είχαν αναλυτική ενημέρωση για το θέμα, καθώς η μελέτη που προσκομίστηκε από την υπηρεσία καθαριότητας ήρθε τελευταία στιγμή και το θέμα ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πρασίνου κ. Σκαρβέλης, το πράσινο έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί, ενώ η υπηρεσία δεν ενισχύθηκε με προσωπικό. Παράλληλα ανέφερε ότι η μελέτη που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν έτοιμη μέσα στο Φεβρουάριο, καθυστέρησε λόγω της εφαρμογής του Καλλικράτη και φυσικά λόγω του ότι άργησε να ψηφιστεί στη συνέχεια ο προϋπολογισμός.

Επίσης επισήμανε ότι οι τιμές ανά στρέμμα που προβλέπει το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν είναι κοντά στην πραγματικότητα (πολύ χαμηλές) και φυσικά η υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη, ενώ τα χόρτα πρέπει να κοπούν.

Επίσης ανέφερε ότι είναι αδύνατον να γίνει ακριβής καταγραφή των στρεμμάτων που πρέπει να καθαριστούν, και οι εργολάβοι που θα έλθουν να υποβάλλουν αίτηση για το διαγωνισμό, στην ουσία αναλαμβάνουν το έργο κατ’ αποκοπή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει