Ερωτηματολόγιο για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Έπειτα από τη δημοσίευση του νόμου 4177/2013 που αφορά την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου συνεδρίασε εκτάκτως με μοναδικό θέμα τη λειτουργία των Κυριακών. Σύμφωνα με το νόμο ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης θα αποφανθεί για το άνοιγμα ή μη των μικρών καταστημάτων (έως 250 τ.μ.) τις επιπρόσθετες 45 (σαράντα πέντε) Κυριακές.

Ομόφωνα τα μέλη αποφάσισαν όπως τις επόμενες ημέρες διανεμηθεί ερωτηματολόγιο προς τα εμπορικά καταστήματα προκειμένου να καταγραφεί η άποψη όλων των συναδέλφων και να έχουμε εμπεριστατωμένη εικόνα για τις προθέσεις του συνόλου της αγοράς.

Είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή και η ανταπόκριση των συναδέλφων προκειμένου να κατατεθεί στον Αντιπεριφερειάρχη σαφής πρόταση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές στην πόλη μας. Στο ερωτηματολόγιο καλούνται οι έμποροι να καταθέσουν την πρόθεσή τους και για τις προαιρετικές 7 (επτά) Κυριακές που ορίζονται από το νόμο και αφορούν όλα τα καταστήματα.

Προσφορές

Σύμφωνα με το νέο νόμο εκτός από τον Εμπορικό Σύλλογο είναι υποχρεωτική η γνωστοποίηση των προσφορών, που διενεργεί κάθε επιχείρηση, στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή – Παρατηρητήριο Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας. Κάθε επιχείρηση υποχρεούται να ενημερώσει τον αρμόδιο φορέα μία (1) ημέρα πριν την έναρξη των προσφορών. Στην ανακοίνωση θα αναφέρονται τα προϊόντα, η αρχική και τελική τιμή και η χρονική περίοδος προσφοράς ,που δεν μπορεί να υπερβεί τις 10 συνεχόμενες ημέρες.

Η χρήση του ποσοστού επιτρέπεται μόνο την εκπτωτική περίοδο. Τα προσφερόμενα είδη πρέπει να έχουν ευκρινώς την παλιά και τη νέα τιμή όπου κι αν εκτίθενται. Επίσης, δεν μπορούν να υπερβαίνουν το πενήντα 50% του συνόλου των ειδών που διαθέτει το κατάστημα. Ως «είδος» νοείται ο κάθε κωδικός προϊόντος που πωλείται στην επιχείρηση. Νέα προσφορά του ίδιου προϊόντος δεν επιτρέπεται πριν παρέλθουν εξήντα (60) ημέρες από την προηγούμενη.

Εκπτώσεις

Εισάγονται πλέον τέσσερις εκπτωτικές περίοδοι, ως εξής:
α) Τακτικές χειμερινές εκπτώσεις:
Χειμερινές από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
Θερινές από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος Αυγούστου.
β) Ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Απαγορεύεται η ανακοίνωση και δημοσιοποίηση εκπτώσεων τριάντα (30) ημέρες πριν την έναρξη των νόμιμων εκπτωτικών περιόδων (προεκπτώσεις).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει