Ερώτηση του Θ. Νάκου σχετικά με την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Μουρεσίου

Ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Θανάσης Νάκος κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, ζητώντας να σταματήσει το σχέδιο υποβάθμισης του δημοτικού σχολείου Μουρεσίου που έχει προέλθει από συνένωση των δημοτικών σχολείων Αγίου Δημητρίου, Ανηλίου και Κισσού.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ερώτηση του κ. Νάκου, επίκειται τροποποίηση λειτουργικών τμημάτων με αποτέλεσμα την προσεχή σχολική χρονιά το υπόψη σχολείο να λειτουργεί με τέσσερις εκπαιδευτικούς αντί για έξι, που υπηρετούσαν μέχρι σήμερα. Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές είναι βέβαιο, ότι θα οδηγήσουν στην υποβάθμιση της ποιότητας σπουδών των μαθητών, ειδικά σε ένα σχολείο, που μόλις την περασμένη χρονιά χαρακτηρίσθηκε ως πρότυπο για την περιοχή μας. Είναι το μοναδικό σχολείο στην περιοχή στο οποίο λειτουργεί ψηφιακή τάξη ενώ σε συνδυασμό με το την ολοήμερη λειτουργία του, παρέχει ολοκληρωμένες γνώσεις στους μαθητές και υψηλής ποιότητας εκπαίδευση. Στις δημοτικές κοινότητες του Αγίου Δημητρίου, του Ανηλίου και του Κισσού, που είναι ορεινές και δυσπρόσιτες, δεν υπάρχουν φροντιστήρια ξένων γλωσσών σε αυτές, ούτε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια στις νέες τεχνολογίες με αποτέλεσμα η πρόσβαση των μαθητών στις ξένες γλώσσες, στη μουσική, στα εικαστικά ή στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, να γίνεται αποκλειστικά και μόνο μέσω των δυνατοτήτων που το δημόσιο σχολείο παρέχει σε αυτούς.

Καταλήγοντας, ο βουλευτής τονίζει, ότι οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών των απομακρυσμένων και ορεινών περιοχών της χώρας είναι το ίδιο πολύτιμες με αυτές των μαθητών των πόλεων και σε αυτές δεν επιτρέπονται εκπτώσεις από την πολιτεία. Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές, όπως είναι επόμενο, θα οδηγήσουν σε χαμηλότερης ποιότητας εκπαίδευση για τους μαθητές του σχολείου και θα μειώσουν τις ευκαιρίες που προσφέρει σε αυτούς. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το σημερινό σχολείο να είναι λειτουργικό και ενισχυμένο σε ολόκληρη την επικράτεια, ακόμη και στους ορεινούς και δυσπρόσιτους δήμους, εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες μάθησης και εκπαίδευσης σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές, οπουδήποτε κι εάν αυτοί κατοικούν.

Ο κ. Νάκος, θέτοντας όλα τα παραπάνω υπόψη της αρμόδιας Υπουργού, ζητά να μάθει εάν αληθεύουν οι παραπάνω καταγγελίες, καθώς επίσης και την προσωπική της παρέμβαση, ώστε να αποτραπεί η υποβάθμιση του δημοτικού σχολείου Μουρεσίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει