Ζαγορά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για Κέντρο Υγείας για τις ελλείψεις του

Σήμερα το πρωί στις 10.00, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση κατοίκων, έξω από το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, μετά τη σύσκεψη όπου και συγκροτήθηκε Λαϊκή Επιτροπή και σχετική απόφαση για την κινητοποίηση. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται γιατί το Κ.Υ. υποβαθμίζεται συνεχώς, είναι υποστελεχωμένο με τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Ειδικότερα, τα πρωινά μόνο δύο γενικοί γιατροί και ένας αγροτικός απαρτίζουν το ιατρικό προσωπικό του Κ.Υ. ενώ τα αγροτικά ιατρεία στα χωριά έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Δημιουργούνται κενά σε νοσηλευτές ακόμα και τα πρωινά, σε πολλές εφημερίες δεν υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου, ενώ πολλές εφημερίες πραγματοποιούνται με έναν γιατρό. Υπάρχουν ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν τα έκτακτα περιστατικά. Το κτίριο απαιτεί επισκευές, εμφανίζει μεγάλες φθορές που καθιστούν τη λειτουργία πολλών αιθουσών αδύνατη.

Επίσης, η Λαϊκή Επιτροπή ζητά πλήρη αποκατάσταση του Οδικού Κυκλώματος Πηλίου και άμεση παρέμβαση για την κατασκευή των επικίνδυνων τμημάτων της Εθνικής Οδού στις θέσεις από Ζαγορά έως Καράβωμα, Ξουρίχτι και Κισσός.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει