Ζ. Μακρή: η πολιτεία οφείλει να προστατεύει κοινωνικές ομάδες και όχι να τις αφανίζει

Συνάντηση Ζέττας Μακρή με εργαζόμενους της ΚΟΝΤΙ και ιδιοκτήτες ταξί

Η πρ. βουλευτής, αν. γραμματέας Πολ. Σχεδιασμού Ν.Δ και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κα Ζέττα Μακρή συναντήθηκε χθες το μεσημέρι με αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων της ΚΟΝΤΙ ΑΒΕΕ. Τα μέλη του σωματείου, αμέσως μετά τη συνάντηση τους με τη διοίκηση του εργοστασίου, ενημέρωσαν την κα Μακρή για τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις, που καθιστούν αμφίβολη τη βιώσιμη λειτουργία του εργοστασίου της ΚΟΝΤΙ ΑΒΕΕ.

Γνωρίζοντας ότι η κα Μακρή έχει και στο παρελθόν εκφράσει την ευαισθησία της για τα προβλήματα των εργαζομένων της ΚΟΝΤΙ ΑΒΕΕ, καταθέτοντας μάλιστα ψήφισμα συμπαράστασης στο δημοτικό συμβούλιο, ζήτησαν την πλήρη στήριξη των προσπαθειών τους. Ταυτόχρονα την ενημέρωσαν για την πορεία των διαβουλεύσεων τους με τη διοίκηση του εργοστασίου και για τις θέσεις που κατέθεσαν, προκειμένου να αποτραπεί η αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης. Στη συνέχεια την πληροφόρησαν για τις μετέπειτα κινήσεις τους, ενώ η κα Μακρή τόνισε την ανάγκη να συνεχισθεί η ομαλή λειτουργία του εργοστασίου, έτσι ώστε να περιφρουρηθεί ο βιομηχανικός χαρακτήρας της πόλης μας και να περιοριστεί η ανεργία.

Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθησή της ότι με τον απαιτούμενο συντονισμό δράσης, τις κατάλληλες μορφές κινητοποιήσεων και πρωτοβουλιών και με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας μπορεί να περιφρουρηθεί η ομαλή λειτουργία της ΚΟΝΤΙ. Δεν δίστασε ταυτόχρονα να εκφράσει την πικρία της για την απραξία και τη σιωπηλή αποδοχή των τελευταίων εξελίξεων από τους τοπικούς άρχοντες, ενώ, τέλος, δεσμεύτηκε να είναι στο πλευρό των εργαζομένων και του σωματείου τους. .

Συνάντηση και με εκπροσώπους της διοίκησης του συνδέσμου ιδιοκτητών ΤΑΧΙ Βόλου και Ν. Ιωνίας είχε χθες η κα Ζέττα Μακρή. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις ενστάσεις των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ για το περιεχόμενο των εξαγγελιών του υπουργού Μεταφορών κ. Ραγκούση, που προκάλεσε την οργίλη αντίδραση τους, την ανοικτή σύγκρουσή τους με την κυβέρνηση και τις πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η αντιπροσωπεία του συνδέσμου ιδιοκτητών ΤΑΧΙ εξέφρασε την πικρία της για την απαξιωτική αντιμετώπιση τους από την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου και δήλωσε ότι η οποιαδήποτε απελευθέρωση του επαγγέλματος θα πρέπει να υλοποιηθεί, μόνο αν τηρηθούν βασικές προϋποθέσεις.

Τονίστηκε, επίσης, ότι κάθε μορφή παρέμβασης με στόχο τη βελτίωση της νομοθεσίας του κλάδου πρέπει να καθορίζεται από το οικονομικό περιβάλλον της χώρας μας , και κατά συνέπεια και από τα χαρακτηριστικά της σχετικής αγοράς. Ταυτόχρονα οι ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ ενημέρωσαν την κα Μακρή ότι οι αντιδράσεις τους θα συνεχιστούν, χωρίς, όμως, να πλήττονται άλλες κοινωνικές ομάδες, αλλά και ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν με πρακτικές, που καταστρατηγούν βασικά τους δικαιώματα και ενισχύουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

Η κα Μακρή, τέλος, εξέφρασε τον προβληματισμό της και δήλωσε ότι η πολιτεία οφείλει, ειδικά σε μία περίοδο οικονομικής ύφεσης, να προστατεύει όλες τις κοινωνικές ομάδες και όχι να τις οδηγεί στον αφανισμό τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει