Ζ. Μακρή: "Οι επιτυχίες των παιδιών, μας κάνουν να βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον"

Δήλωση Ζέττας Μακρή για αποτελέσματα Πανελληνίων Εξετάσεων

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, που κατόρθωσαν να δουν τα πρώτα τους όνειρα να υλοποιούνται και τις προσπάθειες τους να επιβραβεύονται. Σε μία περίοδο, που η οικονομική κρίση πλήττει κάθε ελληνική οικογένεια, οι επιτυχίες αυτών των παιδιών μας κάνουν να βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον και να νιώθουμε περήφανοι. Για μία ακόμη φορά ο νομός μας απέδειξε με τις «πρωτιές» του και τις επιτυχίες του ότι δεν έχει χαμηλό πολιτιστικό και πνευματικό επίπεδο, όπως κάποιοι τόσο εύκολα υποστηρίζουν, και ότι μπορεί να επενδύει στη νέα γενιά. Τα παιδιά αυτά ας συνεχίσουν με τη νεανική τους αγωνιστικότητα και τον ενθουσιασμό τους να δίνουν τις δικές τους «μάχες» και να είναι απόλυτα σίγουροι ότι η ύπαρξη υγιών στόχων πάντα ανταμείβεται.

Νικητές και ηττημένοι δεν υπάρχουν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων. Γιατί συγχαρητήρια αξίζουν και στα παιδιά που βρέθηκαν εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ για την αξιοπρεπή προσπάθεια που κατέβαλαν. Ας γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο καθένας μπορεί να αξιοποιήσει εποικοδομητικά ακόμη και τις αποτυχίες, αρκεί πραγματικά να το θέλει. Με τη στήριξη των οικογενειών τους, τις σωστές επιλογές και με την αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις τους, είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι και αυτοί θα βρουν τις δικές τους διεξόδους.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς, που στήριξαν και διευκόλυναν με όλες τις δυνάμεις τους των «αγώνα» των παιδιών τους. Μπράβο, τέλος, και στους εκπαιδευτικούς, που με το έργο τους και την καθοδήγησή τους δημιούργησαν μία γενιά επιτυχόντων και αριστούχων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει