Η. Ζαρκάδας: Όταν δεν μπορείς να μοιράσεις δέκα γαιδάρων άχυρα…

Άρθρο του Ηλία Ζαρκάδα

Με αφορμή τον αποκλεισμό του Δημάρχου στην ΔΕΥΑΜΒ από πολίτες για το θέμα των νερών του Βόλου.

Καλή η πλακίτσα και ο ενθουσιασμός, δεν λέω…
Άλλα όταν έρχεται η στιγμή της γνώσης, εκεί ξεφουσκώνουν όλα.

Το πουλόβερ του Δημάρχου μας ξηλώνεται πολύ πιο γρήγορα, κυρίως λόγω του ξερολισμού σε όλα τα θέματα και της συμπεριφοράς του ως «Αχιλλέας ο χριστοπαναγίτσας»…

Τώρα θα πείτε, καλά ρε Ζαρκάδα, μαζί του δεν είσαι; Αντιπολίτευση κάνεις;

Μαζί του είμαι γιατί είναι Δήμαρχος της πόλης μου, αλλά σύμπραξη σε χαζομάρες που κοστίζουν δεν κάνω. Ανακατεύτηκα στα κοινά γιατί είναι η ικανότητα μου να δίνω βέλτιστες λύσεις σε κάθε πρόβλημα, αλλά και για να εμποδίσω να γίνονται άσκοποι πειραματισμοί που κοστίζουν πολλαπλά στην τσέπη του κάθε βολιώτη. Και την δική μου φυσικά. Κουράστηκα να πληρώνω άχρηστα έργα που τα ξηλώνουμε μετά….

Βλέπετε αγαπητοί μου φίλοι, τεχνολογικά ως χώρα είμαστε «γκάου μπίου». Από τα 224 κράτη που υπάρχουν επάνω στον πλανήτη, δεν είμαστε ικανοί ούτε σκονάκι να κάνουμε και να αντιγράψουμε ούτεμία λύση που έχουν εφαρμόσει σε άλλες χώρες.

Μαύρη χελώνα μας έχει κατουρήσει και είμαστε καταραμένοι να ανακαλύπτουμε ξανά και ξανά από την αρχή τον τροχό, χωρίς να προχωράμε ποτέ σε εφαρμογή κάποιας λύσης.

Τώρα θα μου πείτε, καλά ρε Ζαρκάδα, εσύ τα ξέρεις όλα;;
Ναι αγαπητοί μου φίλοι, τα ξέρω όλα. Και ότι δεν ξέρω μπαίνω στο ίντερνετ και το ψάχνω. Από το 1987 είμαι στον πληροφορική, από 12 ετών και έχω 25 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας. Είμαι 40 χρονών. Διαβάζω 10 φορές περισσότερο και πιο γρήγορα από τους περισσότερους ανθρώπους. Εργάστηκα 25 χρόνια με 12 ώρες κατά μέσο όρο, χωρίς σαββατοκύριακα, χωρίς αργίες, χωρίς καθυστερήσεις. Συγγνώμη λοιπόν που είμαι ιδιοφυΐα και είμαι πάνω από τον μέσο όρο του πληθυσμού….

Μα καλά ρε Ζαρκάδα, διαφήμιση για τον εαυτό σου κάνεις;; Για τα νερά λέγαμε….
Δεν κάνω διαφήμιση για τον εαυτό μου. Ικανοί άνθρωποι σαν εμένα, είναι παρκαρισμένοι και πεταμένοι στα σκουπίδια, όπως είμαι και εγώ.

Στην κοινωνία μας υπάρχουν δύο ομάδες ανθρώπων. Αυτοί που έχουν τα λεφτά και αυτοί που έχουν την γνώση.

Αυτοί που έχουν τα λεφτά, δεν έχουν την γνώση και αυτοί που έχουν την γνώση δεν έχουν τα λεφτά.

Εάν δεν μάθετε να συνεργάζεστε δεν θα έχετε ΠΟΤΕ σωστά έργα.
ΠΟΤΕ και το τονίζω το ΠΟΤΕ. Τα λεφτά δεν κάνουν έργα. Η γνώση τα κάνει.

Η Διαχείριση Υδάτων είναι ένα πολύπλοκο Δίκτυο. Για να σχεδιάσεις ένα «Δίκτυο» το κάνεις μόνο όταν έχεις γνώσεις! Και οι άνθρωποι που έχουμε τέτοιες γνώσεις, είμαστε μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Οι άνθρωποι που έχετε λεφτά, είσαστε πολλοί. Μπορείτε να πετάτε διαρκώς τα λεφτά σας και ποτέ να μην έχετε ένα σωστό έργο. Θυμίζω ότι τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, ο Βόλος είχε λειψυδρία και μερικές μέρες μετά πνίγηκε από πλημμύρα. Θυμίζω και τι έγινε με τα χιόνια και εδώ θα είμαστε να σας λέω ιστορίες κάθε φορά που θα πνίγεστε.

Ως Πολίτες του Βόλου, έχετε να πάρετε μία απόφαση. Αν θα εμπιστεύεστε κομπογιαννίτες ή θα εμπιστεύεστε ικανούς ανθρώπους για τα έργα που χρειάζονται μέσα στην πόλη που ζείτε.

Οι άνθρωποι που έχουν τις γνώσεις, είναι ελάχιστοι και δεν είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν τζάμπα, ή να πληρωθούν με υποσχετικές 12 μηνών, να δουλέψουν για την ψυχή της μάνας τους ή για την δική σας την ψυχή.

Λόγω της έλλειψης σεβασμού και συνθηκών εργασίας οι περισσότεροι άνθρωποι με γνώσεις έχουν φύγει στο εξωτερικό και το αποτέλεσμα είναι ότι η πόλη του Βόλου στο μέλλον θα γίνει Μπανανία όπου ο κάθε «τυχάρπαστος αλεξιπτωτιστής εκπαιδευόμενος μάγος» θα κάνει τα μαγικά του σε έργα όπως ο ποδηλατόδρομος, τα οποία θα πληρώνουν οι πολίτες αδρά και ποτέ δεν θα χρησιμοποιούν. Ίσα Ίσα που θα είναι και εμπόδιο.

Το θέμα του νερού του Βόλου δεν είναι απλό. Είναι πολύπλοκο.

Αυτό σημαίνει ότι λίγα άτομα μπορούν να εκφέρουν γνώμη γιατί έχουν την γνώση.

Πριν αρχίσετε λοιπόν όλοι σας, πολίτες και εξουσία, να «κάνετε» και το πληρώσετε πανάκριβα, με τα λεφτά, την υγεία σας, την περιουσία σας και την ζωή σας, σταματήστε λίγο και ακούστε….

α) Αν δεν σε κλάσει μάστορας, δεν γίνεσαι τεχνίτης
β) Δύο φορές μετράμε, μία κόβουμε

Τι θα κάνουμε λοιπόν με τα νερά, κύριε Δήμαρχε;

Μα είναι εξαιρετικά απλό. Εξυπνότερες Ενοποιημένες Λύσεις. Γιατί όλα τα Δίκτυα ενώνονται μεταξύ τους και το Δίκτυο του νερού δεν έχει καμία διαφορά από όλα τα άλλα Δίκτυα.

Ο Δήμαρχος, έχει το γενικό πρόσταγμα. Μπορεί να μην ξέρει, αλλά μπορεί να ρωτήσει όσους ξέρουν.

Αν δεν ξέρει ο Δήμαρχος και δεν ρωτάει, τότε ναι, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και οι πολίτες έχουν λόγο να ανησυχούν.

Ηλίας Ζαρκάδας
Ενθουσιώδης Πολίτης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει